حبيباتى اليوم أقدم لكن نوعان من الكفتة وبنفس الخلطة ولكن الطعم غيييييييييييييييير حقا شهىىىىىىىىىى
الطريقة :
أى سمك فيليه
يسلق شرائح حسب الحاجة + بصل + ورق لورا + زعفران أو كركم + ملح + فلفل + خل أو عصير ليمون ثم ينشل ويصفى من الماء وبدون البصل .
ربطة بقدونس + كزبرة
أنا وضعت على الثلاث شرائح كبيرة عدد 2 بطاطس مسلوقة
لا يفرم وإنما يعجن باليد مع البطاطس حتى لا يصبح عجينة وإنما نجد به قطع من البطاطس مع قطع نونو من السمك مع إضافة البقدونس والكسبرة المقطعين نونو أيضا ..
نجهز باشاميل قليل يكفى للتغطية المتوسطة فقط + مستردة ليكسبها طعما مميزا وافكرة المستردة من عندى ونتيجتها رائعة ( هذا لصينية الكفتة )
جبن مبشور وممكن إستخدام جبن موتزاريلا مع المبشور أيضا
هنا بعد أن خرجت من الفرن وقد اكتسبت الكفتة اللون الوردى
******
النوع الثانى من كفتة السمك الشهية
نفس الخلطة السابقة ولكن بدون باشاميل أو جبن تشكل مستديرات وتغطى بالبقسماط الناعم وتقلى
ه
*****
ملحوظة : شاهدتها فى برنامج من مطبخ منال العالم أول أمس وقمت بالتطبيق وكانت حقا شهية