إقتباس(muslema @ Jul 17 2008, 08:15 PM)
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته,,
رجعت .... شفتي السرعة !!!!!
v
v
v
v
v
v
v
v
v
أكثر مشكلة تواجهني في رمضان هو قضاء وقت طويل جدااا بالمطبخ ..
و طبعا المفروض أننا نستغل الوقت للعبادة على أد ما نقدر ..
علشـــان كده ... أنا بأحب أحضر معظم الأكل قبل رمضان ...
و قبل الافطار بنص ساعة ... أدخل المطبخ , و خلاااص خلصنا قبل الأذان ...
v
v
v
v
v
v
لو عاوزة تطبخي في نص ســاعة...
شـــوفي الأفكار دي .....
v
v
v
v
v
v
v
- أفرمي كمية من الثوم , و لكن فرما خشنا , ثم توضع في كيس بلاستيكي .
يغلق الكيس على شكل كيس الملوخية المجمد , و يحفظ في الثلاجة .
- تفرم كمية من البصل على ألا يكون ناعما , ثم يوضع في كيس بلاستيكي ,
و يغلق الكيس بنفس الطريقة و يحفظ في الفريزر . و عند الحاجة لاستعماله ,
تؤخذ الكمية المطلوبة و يعاد بسرعة الى الفريزر .
- تفرم كمية من الخضراوات مثل البقدونس , و الكزبرة , و الشبت , و الكرافس
تقطيعا خشنا , ثم تحفظ في أكياس بلاستيكية بنفس الطريقة مع كتابة اسم كل نوع على ورقة صغيرة ثم تلصق على الكيس بشريط لاصق (سيلوتيب - selo tape ) و تحفظ في الفريزر .
و عند الحاجة لاستعمالها , تؤخذ الكمية المطلوبة ثم يعاد الكيس بسرعة الى الفريزر .
- تجهز كمية من العصاج , و تقسم على أكياس حسب كل أكلة , و توضع في الفريزر لوقت الاستعمال .
- تجهز الكبيبة الشامية , و تحشى , و ترص في أطباق فيبر و تغطى بالبلاستيك
و تحفظ في الفريزر . و تخرج من الفريزر قبل القلي مباشرة .
- تجهز الكفتة , و تشكل على هيئة أصابع , ثم ترص في طبق فيبر و تغطى ببالبلاستيك
و تحفظ في الفريزر , و قبل الاستعمال , تخرج من الفريزر , و ترص في صينية و تدخل الفرن .
- تجهز الطعمية (الفلافل) و ذلك بفرمها , ثم تقسم على أكياس بلاستيكية بحيث تكون
الكمية مناسبة لأكلة واحدة , ثم تحفظ في الفريزر .
- يدمس كمية من الفول , و تقسم على أكياس بلاستيكية , و تحفظ في الفريزر لحين الاستعمال .
- يجهز البوفتيك , أي يتبل و يغمس في الدقيق ثم البيض ثم البقسماط , ترص قطع
البوفتيك منفصلة عن بعضها في طبق فيبر , و تغطى الطبقة الأولى ببلاستيك
ثم ترص طبقة ثانية بنفس الطريقة و هكذا حتى يمتلئ الطبق بكمية تكفي لأكلة واحدة
, ثم تحفظ في الفريزر . و تخرج من الفريزر قبل القلي ب 10 دقائق .
- لعمل الشيش طاووق , تقطع صدور الدجاج و تتبل , ثم تقسم على عدد الأكلات , توضع كل أكلة في كيس بلاستيكي , وتحفظ في الفريزر لحين الاستعمال . و يمكن تجهيزها في الأسياخ الخشبية , و وضعها في طبق فيبر و تغطى بالبلاستيك و تحفظ في الفريزر .
- يتبل الدجاج للشوي و يحفظ في الفريزر في أكياس بلاستيكية , و يخرج من الفريزر قبل الاستعمال .
- يمكن عمل خلطة المحشي الخاص بالخضراوات و الكرنب (الملفوف) و تحفظ في أكياس بلاستيكية
و تحفظ في الفريزر . و قبل الاستعمال تخرج من الفريزر ثم يضاف اليها الأرز و الخضرة و البهارات و الملح , و تستخدم للحشو .
v
v
v
v
v
v
v
v
ان شاء الله راجعة تاني ....
علشان نتكلم شــوية عن عزومات رمضان ...
استاذتنا الكبيره و مبدعتنا الحبيبه مسلمه
ما شاء الله عليك كلها افكار متميزه و عمليه و عنجد اللى تطبقها توفر فى الوقت و تنجح فى التخلص من قضاء اليوم كله بالمطبخ
لى استفسار حبيبتى بخصوص الجزئيه دى
إقتباس
تفرم كمية من الخضراوات مثل البقدونس , و الكزبرة , و الشبت , و الكرافس
تقطيعا خشنا , ثم تحفظ في أكياس بلاستيكية بنفس الطريقة مع كتابة اسم كل نوع على ورقة صغيرة ثم تلصق على الكيس بشريط لاصق (سيلوتيب - selo tape ) و تحفظ في الفريزر .
و عند الحاجة لاستعمالها , تؤخذ الكمية المطلوبة ثم يعاد الكيس بسرعة الى الفريزر .
بصراحه عمرى ما جربتها بستعمل الطازج باستمرار
بس نفسى اجربها فهل يتغير لونه او يدبل او .......
إقتباس(كـــون @ Jul 17 2008, 10:46 PM)
::
هو صحيح ببقى جاهزة للسفرة عند الاذان
بس والله بشارك في تجهيز السفرة قد مااقدر
انا عملت لنفسي نوته بكم طبق حلى يتعملوا بسرعه
ان شاء الله هحاول انزلهم هنابس مش لقياها من حوسة المكتب عندي
الحاجات اللي بنحطها بالفريزر غالبا المعجنات لكم يوم بس
مثل السنبوسه والبيتزا
والسنه الماضية جربت خلية النحل عملتها كاملة وحمرتها بالفرن
وبطلعها قبل الفطور بشوي وع الميكرويف
كمان بحمر الكنافة واحطها بأكياس
ولما اعوز اعملها بحط الخلطة وع الفرن شويه
كمان ممكن نعمل عصاج ونقسمه في علب بلاستيكية للزنقة
ايه كمان ياربي
ايوه افتكرت
بنعمل الشوربه علشان هو طبق رئيسي عندنا لكم يوم وبنحط كل جزء في اواني بايركس في الفريزر
وبس
ولما افتكر حاجه ع ارجع اكتبها
اايوه كنت هقول حاجه
هو حلو ومريح لو ست البيت عملت جدول اسبوعي لأكلات كل يوم
وحاولت توفر اغراضها مرة وحده بدل كل يوم هاتوا وجيبوا ومفيش
وكمان علشان متغلبش وهي تفكر هنطبخ ايه النهارده
ويااارب بلغنا رمضان
ومرسي مسلمة ع المقترحات الجميلة دا انت أروبه ماشاء الله
حبيبه قلبى كون
ما هى احلى فى رمضان تستنى الفطار على السفره
إقتباس
كمان بحمر الكنافة واحطها بأكياس
ولما اعوز اعملها بحط الخلطة وع الفرن شويه
ازاى يعنى >>> فهمينى ؟؟