المقاديرر
*************
نص كيلو لحم مفروم
ملح و فلفل و كمون و بهارات و ثوم و شطه >نسيت اضيف الشطه قبل التصوير
نعناع ناشف و مطحون
علبتين زبادى >هنخففهم بملعقتين لبن
دقيق فقط لا غير
الطريقه
************
نضع لبهارات و الملح و الفلف و الكمون (الشطه لاء ) على الللحمه و نخلطه جيداا و نكوره كور صغيره متساويه الحجم
بعد الانتهاء من كل المقدار
نغطى كل كرات الكفته بالدقيق
على النار هادئه نضع قليل من السمن او الزيت و نحمر فيهم الكفته بالدقيق لو فى فى الطبق بواقى ديقى حطيها مع الكفته فى التحمير >>>>>>>>>الدقيق مهم جدااااااااااااا
بعد ان تتحمر كل كرات الكفته و يصبح لون الصوص التكون بنى>>النار لازم تكون هادئه حتى لا يتحرق الدقيق
افرمى النعناع و الثوم جيداااا و اضيفيه الى الزبادى المخفوق مع معلقتين لبن ثم اضيفى الشطه
قلبيه جيدااا ثم ضعي الخليط على الكفته و هى على النار
قلبى جيدااا على نار هادئه ضعى قليل من الملح
ستجدى ان الصوص اصبح سميكاااا>>بسبب الدقيق
قدميهاا مع رز ابيض مفلفل بالشعريه
هنيأ مريأ