البثيث.....على طريقتى الخاصه
بصراحه ما احب اطبق وصفه الا لما احط فيها لمستى الخاصه و ابتكارى
اتمنى تعجبكم
البثيث
بلح منزوع النوى و مهروس على النار بقليل من السمن ومعلقتين لبن
بسكويت مارى او ساده (بسكويت شاى ) نفتفته باصابعنا جيداا( انا ما حطنته جامد )
مكسرات .. انا استعملت لوز و سودانى
سد الحنك ( عباره عن معلقتين دقيق على النار مع معلقه سمن حتى يصفر ثم نضيف اليه قليل من اللبن حوالى ربع كوب محلى و مضاف اليه النكهه التى تفضلينها ... ممكن فانليا ممكن ماورد او ماء زهر زى ما تحبى و تقلبى كويس اوى حتى تتكون عندك كوره من العجين )
لاحظوا فى الصور انى كورتها الى كور صغيره حجمها ااقل من حجم الكوره التمر
نكور التمر كور صغيره و نضع فى كل كوره كوره صغيره من سد الحنك
و نكورهاا كويس و نضعها بالقالب
و ممكن عملها على هئيه مستطيل و نحشيه سد الحنك و نلفه بكيس نايلون على شكل اسطوانى
و نقطعه حلقات
شوفى من الداخل اللون الابيض مع لون التمر روووووووووعه
و ده شكله النهائى