المقادير
5 ملاعق زبده
نص كوب ماء
3 -5 ملاعق عسل
2 ملعقه لبن رايب
3 ملاعق حليب بودره
3-4 كوب دقيق
بيضه كبيره كثير او ممكن بيضه ونص يعني صفارها بس
فانيلا
1ونص ملعقه خميره
رشه ملح
1 ملعقه زيت ذره
الحشوه
سكر وقرفه وممكن مكسرات جوز و 2-3 ملاعق زبده ذائبه
التغطيه
نص كوب سكر ناعم
فانيلا
3-5 ملاعق حليب سائل
الطــــــريقة
حطي الزبده والماء والحليب واللبن والعسل على نار وسط علشان يذوبوا ويتجانسوا مع بعض وبعدين حطي الدقيق والخميره وخلطيهم واخفقي البيضه مع الفانيلا واضيفي الخليط اللي على النار بس يكون مش ساخن كثير خليه يبرد يعني يصير دافي وسط وحطيه على الدقيق والخميره وحركي ومن ثم اضيفي البيض وحركي وشوفي ممكن تستخدمي 3 او 4 وممكن زياده شوي من الدقيق مش مشكله لحد ما تصير العجينه متماسكه وما تلزق في اليدين بعديها حطي العجينه في وعاء فيه الزيت واذهني به العجينه علشان ما تتنشف وغطيها بغطاء وحطيها في مكان دافي ساعه بعدها اعملي كل الخطوات الموضحه في الصور
افرديهاا على لوح مرشوش بالدقيق
استعملى الشوبك فىالوصول الى السمك المناسب و الحصول على الشكل المستطيل
ادهنيها بالبيض المضاف اليه الحليب
رشيها جيدااا بحشوه القرفه
تاكدى من تغطيه كل العجينه بالحشوه
رشى عليهاا المكسرات المجروشه او الصنوبر او حسب ذوقك
لفى العجينه بحرص و بدقه من الجهه الطوليه للمستطيل
ابدئى فى تقطيعهاا بسكين حاد بسمك 2سم حلقات متساويه
ضعيها فى الصنيه المبطنه بالدقيق او ورق الزبده
اتركيها تخمر لمده ربع ساعه تانى
ادهنى وشها بالبيض
بعد ما تطلع من الفرن ادهنى و شها بسمن سايح علشان تفضل طريه
الان نجهز الايسينج او التزيين
السكر مع الفانيلا والحليب السائل على البارد يعني ما تحطينهم على النار اخلطيهم لحد ما يذوبون مع بعض وصبيهم على السينمون رول
او ممكن وضع صوص شيكولاته