السلام عليكم ورحمة الله وبركاته اخواتي العزيزات
حابه اليوم اسالكم من فيكم جربت الجمبري المجفف وايش رايها فيه ؟
وكيف تسويه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
واذا كنتوا ماتعرفونه راح اقولوكم كيف اطبخه بس مو الان لا ني نعسانه وبروح انام بس
بجلس اشغل نفسي حتى وقت صلاة العشاء
سلااااااااااام ياحلوين
Change
من فيكم مجربة الجمبري ؟؟؟؟؟؟؟؟
تمت كتابته بواسطة
نبع الشوق
, Sep 26 2005 03:02 AM
#1
تاريخ المشاركة 26 September 2005 - 03:02 AM
#2
تاريخ المشاركة 26 September 2005 - 06:08 AM
#3
تاريخ المشاركة 26 September 2005 - 06:19 AM
#4
تاريخ المشاركة 26 September 2005 - 03:13 PM
الجمبري المجفف اسوي فيه كبسة القرع والباذنجان يعطي نكهة لذيذه للارز يعني تقدري تستغني عن اللحم والدجاج وتستبدلينها بكميه بسيطه من الجمبري المجفف واحنا لسا ماكلينه امبارح راح اضع الوصفه بعد قليل
ساذهب اجهز الفطور لزوجي
سلام ياحلوات
ساذهب اجهز الفطور لزوجي
سلام ياحلوات
#5
تاريخ المشاركة 26 September 2005 - 03:31 PM
جوهرة العين شوقتينا ورحتي - برضه كده ؟؟
بتفضلي زوجك علينا
لا لا لا لا لا ماكانش العشم
طيب روحي خليه ينفعك
هههههههههههههههههههه
امزح معاك يا جميل - طبعا هينفعك احنا لينا غيرهم ربنا يخليهم لينا
في انتظار الوصفه يا جوهرة
بتفضلي زوجك علينا
لا لا لا لا لا ماكانش العشم
طيب روحي خليه ينفعك
هههههههههههههههههههه
امزح معاك يا جميل - طبعا هينفعك احنا لينا غيرهم ربنا يخليهم لينا
في انتظار الوصفه يا جوهرة
#6
تاريخ المشاركة 26 September 2005 - 03:52 PM
الخنساء ههههههههههه اضحك الله سنك
يالله استعدوا جيبوا ورقه وقلم
طبعا الجمبري تجيبونه من العطارين او اي محل تتوقعون انه يبيعه
ثانيا المقادير :
بصله مقطعه + طماطم + باذنجان مقطعه بالطول + قرع مكعبات كبيره +قرفه + ليمون اسود مجفف (لومي ) + فلفل اسود + كمون _ بهارات مشكله ( طبعا على حسب الرغبه )
زيت + بطاطا حسب الرغبه + ماء مغليه + 2ونصف كوب ارز ( هذي بس للعرسان ) امزح اذا اربعة اكواب ارز مافيه مشكله + جمبري مجفف نصف كوب+ فلفل حار حسب الرغبه
الطريقه :
نحمر الخضار قليلا قبل البدء في الارز ماعدا القرع ونضعها على جنب
بعدين نحمر البصل ونضع عليه الطماطم والبهار والقرفه واللومي الملح والفلفل الحار والقرع ونضع الماء المغلي ونتركها تغلو قليلا ثم نضع الجمبري عليها يغلي لمدة خمس دقائق ونضع عليه الارز ويترك حتي يستوي وبتشمون ريحته وهو يغلي وتتمنون تشربون من مرقته قبل ماتحطين الارز وبعد مايستوي الارز قدميه بجانب صحن سلطه
وبالهناء والعافيه
اذا جربتوها قولولي
ملاحظه : ينقع الجمبري من عشر دقائق الا ربع ساعه
وماكولا هنيا
يالله استعدوا جيبوا ورقه وقلم
طبعا الجمبري تجيبونه من العطارين او اي محل تتوقعون انه يبيعه
ثانيا المقادير :
بصله مقطعه + طماطم + باذنجان مقطعه بالطول + قرع مكعبات كبيره +قرفه + ليمون اسود مجفف (لومي ) + فلفل اسود + كمون _ بهارات مشكله ( طبعا على حسب الرغبه )
زيت + بطاطا حسب الرغبه + ماء مغليه + 2ونصف كوب ارز ( هذي بس للعرسان ) امزح اذا اربعة اكواب ارز مافيه مشكله + جمبري مجفف نصف كوب+ فلفل حار حسب الرغبه
الطريقه :
نحمر الخضار قليلا قبل البدء في الارز ماعدا القرع ونضعها على جنب
بعدين نحمر البصل ونضع عليه الطماطم والبهار والقرفه واللومي الملح والفلفل الحار والقرع ونضع الماء المغلي ونتركها تغلو قليلا ثم نضع الجمبري عليها يغلي لمدة خمس دقائق ونضع عليه الارز ويترك حتي يستوي وبتشمون ريحته وهو يغلي وتتمنون تشربون من مرقته قبل ماتحطين الارز وبعد مايستوي الارز قدميه بجانب صحن سلطه
وبالهناء والعافيه
اذا جربتوها قولولي
ملاحظه : ينقع الجمبري من عشر دقائق الا ربع ساعه
وماكولا هنيا
تم التعديل بواسطة جوهرة العين, 26 September 2005 - 03:53 PM.
#7
تاريخ المشاركة 26 September 2005 - 04:06 PM
طبق جديد انشاء الله اجربه واقوللك
بس لازمله لفه على الجمبري المجفف ده - تسلم ايدك يا جوهرة
بس لازمله لفه على الجمبري المجفف ده - تسلم ايدك يا جوهرة
#8
تاريخ المشاركة 27 September 2005 - 12:59 AM
honey اسعدني مرورك وانتظرك تمري مره ثانيه علشان تاخدي الوصفه
احلى دنيا : لما يجربه زوجك حيعجبه وكمان ينفع الجمبري الطازج مفيش مانع جربي كبسة جمبري اسعدني تواجد
الخنساء: اسعدني تواجدك لفي على الجمبري المجفف بس لا تطولين لف وارجع تاني ياجميل
احلى دنيا : لما يجربه زوجك حيعجبه وكمان ينفع الجمبري الطازج مفيش مانع جربي كبسة جمبري اسعدني تواجد
الخنساء: اسعدني تواجدك لفي على الجمبري المجفف بس لا تطولين لف وارجع تاني ياجميل
#9
تاريخ المشاركة 27 September 2005 - 06:18 AM
#10
تاريخ المشاركة 27 September 2005 - 03:15 PM
#11
تاريخ المشاركة 27 September 2005 - 04:32 PM
تسلمى يا جوهرة عالوصفة الرائعة
وتنفع مع الجمبرى الطازج ولا لا لانى مش هاتعب نفسى والف ادور عالمجفف
لأن زوجى مش حايطاوعنى ويلف بيا انا عارفاه
يسلموااااااااااا
وتنفع مع الجمبرى الطازج ولا لا لانى مش هاتعب نفسى والف ادور عالمجفف
لأن زوجى مش حايطاوعنى ويلف بيا انا عارفاه
يسلموااااااااااا
#12
تاريخ المشاركة 27 September 2005 - 04:47 PM
مريم الصابره الحمدلله انها اعجبتك يالله ورينا همتك وطبقيها وعطينا رايك
يسلمووووووووووووووووووووووووووووووو على المرور
يسلمووووووووووووووووووووووووووووووو على المرور