منتديات واحة المرأة: برام الأرز المصرى المعمر - منتديات واحة المرأة

ذهاب للمحتوى

صفحة 1 من 1
  • لا يمكنك بدء موضوع جديد
  • لا يمكنك الرد على هذا الموضوع

برام الأرز المصرى المعمر ارز باللبن لكن حادق

#1 غير متواجد   نغومة 

  • عضوة نشطة
  • المجموعة: العضوية الدائمة
  • المشاركات: 171
  • الإنضمام: 17-March 05

  تاريخ المشاركة 26 April 2005 - 04:15 PM

user posted image

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،
الصراحة انا النهاردة عملت برام الارز ده وفكرت ان كتير ممكن يكونوا مش عارفينه او غريب عليهم فصورته وقلت انزله ودى اول تجربة ليا انى اصور حاجة من عندى
اتمنى يعجبكم
user posted image

المقادير:
2 كوب ارز مصرى ابيض مغسول ومصفى
1 كوب مرق من اى نوع عندك
2كوب حليب
2 ملعقة سمن بلدى او زبدة
1 معلقة قشطة
ملح فلفل

*نخلط السمن مع القشطة وندهن طاجن فخار او اذا لم يوجد بايركس بجزء من الخليط
*على النار نضع الحليب والمرق( وممكن استخدام حليب فقط) مع باقى خليط السمن والملح والفلفل ونتركه حتى يغلى
*نضع الارز فى البرام ثم نضيف الحليب المغلى ونضعه فى الفرن المسخن مسبقا على نار عالية حتى يغلى ثم نهدأ الحرارة ونتركه حتى ينضج ويحمر الوجه
* ممكن عمله باللحم او الحمام :
نسلق اللحم او الحمام عادى لكن لا ندعه ينضج وطبعا الحمام نقطعه نصفين بطريقة طولية
ونضع 1/3 الارز فقط ثم اللحم اوالحمام ثم باقى الارز ونكمل كالسابق

بالهنا والشفا ووداعا للريجيم
blink.gif tongue.gif
0

#2 غير متواجد   أم روضة 

  • عضوية الامتياز - لؤلؤة الواحة
  • المجموعة: العضوية الماسية الخاصة
  • المشاركات: 4,232
  • الإنضمام: 05-April 05

تاريخ المشاركة 26 April 2005 - 05:35 PM

user posted image

الله يعطيك العافيه على هذه الأكله اللذيذة وتسلم أيديك وجزاك الله خيراً 0

user posted image

user posted image
0

#3 غير متواجد   muslema 

  • مساعدة المشرفة العامة لشئون الأقسام
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • عرض معرض الصور
  • المجموعة: الإشراف المساند
  • المشاركات: 16,606
  • الإنضمام: 13-June 04

تاريخ المشاركة 26 April 2005 - 05:45 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

ارز معمر كمااااااااااااااااااان ... يممممممممممممي

جريت ريقي يا أحلى نغومة ... بأموووووووووت فيه ..

و يا سلاااااام عليه لو في فرن أم مسعد , يبقى حاجة تانية ..

سلم اديكي و عنيكي يااارب حبيبة قلبي ..
0

#4 غير متواجد   الصابوره 

  • عضوة متميزة ومتقدمة
  • المجموعة: العضوية الدائمة
  • المشاركات: 1,156
  • الإنضمام: 29-June 04

  تاريخ المشاركة 26 April 2005 - 05:51 PM

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

بارك الله فيك اختى على طيق الارز الرائع وفعلاً فكره جديده عليه ..........ننتظر المزيد منك اختى
جزاك الله الف خير

0

#5 غير متواجد   kota 

  • عضوة متميزة ومتقدمة
  • المجموعة: العضوية الدائمة
  • المشاركات: 1,544
  • الإنضمام: 26-April 04

تاريخ المشاركة 26 April 2005 - 06:37 PM

ممممممممممممم مش ممكن نغومة انا باموت فى الارز المعمر و كمان من ايدك ده اكيد يجنن
نسسسسسسسسسسسسسسلم ايدك نغومة
0

#6 غير متواجد   نغومة 

  • عضوة نشطة
  • المجموعة: العضوية الدائمة
  • المشاركات: 171
  • الإنضمام: 17-March 05

  تاريخ المشاركة 26 April 2005 - 11:24 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،
حبيبتى ام روضة شكرا على مرورك وان شاء الله حيعجبك جدا
user posted image

حبيبتى مسلمة هو فعلا رهيب انا النهارده اكلتمنه كتير ربنا يستر على وزنى ابعتلك طبق يا حبيبتى
user posted image

ختى الصابورة فعلا كتير بيستغرب ان ارز بحليب حادق لكن فعلا حيعجبك جداوشكرا حبيبتى على مرورك الجميل
user posted image

قطتى الحلوة تسلمى لى يارب يااحلى قطة


0

شارك هذا الموضوع


صفحة 1 من 1
  • لا يمكنك بدء موضوع جديد
  • لا يمكنك الرد على هذا الموضوع