إنتقال للمحتوى

Change
صورة

الجلاش باللبن والبيض


  • من فضلك قم بتسجيل الدخول للرد
7 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1
om yossef

om yossef

    عضوة متميزة

  • العضوية الدائمة
  • 396 مشاركة
  • Interests:المطبخ
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،
ازيكوا يا بنااااااااات الواحة وحشتونى اوى اوى
دى اول مشاركة ليا بموضوع معاكم فى الواحة بس انا كنت عايزة اقولك على طريقة جلاش كل اللى يعملة يتجوز على طول laugh.gif laugh.gif انا كنت اولكم wink.gif
مش حطول عليكوا هوة سهلمش صعب ومش حياخد منكم وقت كتير
[list]واللى حتقول انة اخد وقت تبقى هية الى بتتلكع فى المطبخ بصوا بقى wink.gif
نجيب ورقة الجلاش ونقسمها بالنصف ونحضر صينية بايركس وندهنها بالزبدة ونرص النصف الاول من الجلاش ثم نحضر شوية مكسرات مجروشة زبيب وجوز هند بس قولا لهند الال laugh.gif laugh.gif وبندق او لوز او سودانى مطحون ونضع علية قليل من القرفة ونضعة فوق الجلاش ثم نضع النصف التانى بعد دهن الزبدة بين كل ورقة وبعد ان ننتهى من رصة فوق بعضة نقطعة بسكين مكعبات او حسب الشكل اللى تفضلية ثم نحضر كوب لبن كبيرونضع بة سكر حسب الرغبة +2بيضة ويقلبوا جيدا ويصبوا على الجلاش ويترك لمدة نصف ساعة dry.gif اية خلاص تركتية ؟حتلاقية اتشرب اللبن وتكونى مسخنة الفرن ثم تدخلية وتتركية حتى يحمر من تحت ومن الوجة
[*]
بس خلاص
اعذرونى يا بنات مش عارفة اكتب لانى دى اول مرة اشترك فيها ولو حد عندة اضافة لكى احسن من كتابتى ارجوا لفت نظرى شكرا ليكوا ويارب يعجبكوا بس انا متأكدة ان اللى حتجربة حتدعيلى للصبح tongue.gif tongue.gif
[move]بالهنا والشفا على عليكم احلى بنات

يارب ديمها عليا وعلى كل اخواتى المسلمات نعمه وبارك لنا فى ازواجنا واولادنا وامهاتنا وابائنا اللهم امين

#2
miko5828

miko5828

    عضوة نشطة

  • العضوية الدائمة
  • 129 مشاركة
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،
:
بسم الله الرحمن الرحيم
ا تسلم ايدك على الحاويات الرائعة دىىىىىىىىى استاذة بجد يا ام يوسف biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif


#3
om yossef

om yossef

    عضوة متميزة

  • العضوية الدائمة
  • 396 مشاركة
  • Interests:المطبخ
شكرا ميكو تسلميلى يا قمرانتى اللى طلعتى استاذة
واللة كويس انى لقيت حد موجود معايا فى المنتدى دلوقتى وبتكلم معاة
شكرا على تعقيبك يا احلى ميكو فى المنتدى

يارب ديمها عليا وعلى كل اخواتى المسلمات نعمه وبارك لنا فى ازواجنا واولادنا وامهاتنا وابائنا اللهم امين

#4
muslema

muslema

    مساعدة المشرفة العامة لشئون الأقسام

  • الإشراف المساند
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 16606 مشاركة
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

بصرة يا أم يوسف .... أنا كمان بأعمل الطريقة دي مع اختلاف نونو ..أنا حتى سميتها "فطيرة راس البر" لأنها تشبهها كثيرا , لأنها بتكون طرية ..

سلم اديكي يا قمرتنا يا غالية يااااااارب يااااااااارب يااااااااااارب





#5
om yossef

om yossef

    عضوة متميزة

  • العضوية الدائمة
  • 396 مشاركة
  • Interests:المطبخ
مش ممكن انا بعملها زى مسلمة لا معقولة انا استاذة على كدة بقى laugh.gif laugh.gif
ممكن يا اختى الغالية تقوليلى اية هوة الاختلاف النونو wink.gif
ومنكم نستفيد wink.gif wink.gif wink.gif
يارب ديمها عليا وعلى كل اخواتى المسلمات نعمه وبارك لنا فى ازواجنا واولادنا وامهاتنا وابائنا اللهم امين

#6
الصابوره

الصابوره

    عضوة متميزة ومتقدمة

  • العضوية الدائمة
  • 1156 مشاركة
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،


اهلين اختي ام يوسف تسلمى ايديك الحلوه المهم ماحرمتين منه ربي ما يحرمك من الجنه ان شاء الله


user posted image

#7
om yossef

om yossef

    عضوة متميزة

  • العضوية الدائمة
  • 396 مشاركة
  • Interests:المطبخ

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،
حبيببتى الغالية الصابورة شكرا ليكى ياحبيببتى على مرورك wink.gif
وتسلميلى يا قمر
وربنا مايحرمنا من الجنة انا وانتى وجميع المسلمين يارب العالمين
يارب ديمها عليا وعلى كل اخواتى المسلمات نعمه وبارك لنا فى ازواجنا واولادنا وامهاتنا وابائنا اللهم امين

#8
muslema

muslema

    مساعدة المشرفة العامة لشئون الأقسام

  • الإشراف المساند
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 16606 مشاركة
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

حبيبتي الغالية أم يوسف 2 ...

أنا اللي لي الشرف يا قمر أني بأعملها زيك ... أنت أستاذة كبيرة بس متدارية عننا .. سلم اديكي يااارب ..

الفرق بسيط لدرجة أنه لا يذكر حبيبتي ... أنا لا أحشيها مكسرات ... كاسترد فقط , و أرش الوجه بالمكسرات و السكر البودر ..
و بأعملها كده عشان بأبقى عاوزاها تبقى زي فطيرة رأس البر .. لو سمعتي عنها ..
بس يا ستو .. آدي كل الحكاية ..
تفضلي حبيبتي ... هذه هي بالتفصيل