طاجن لسان عصفور بالموزة
#1
تاريخ المشاركة 08 February 2005 - 03:57 PM
المقادير
لسان عصفور ( لكل مج لسان عصفور 4/3 1 كوب ماء)
طماطم مضروبة فى الخلاط بقدر قليل جدا مع الماء مجرد انه يساعد على ضرب الطماطم
مكعب مرقة ماجى
موزة بتلو + بصلة كبيرة
توابل ( هايل ، جوزة طيب ، فلفل اسود ، كبابة صينى ، قرفة )
الطريقة لسان العصفور
نضع الماء على النار للغليان ثم نضيف الماجى والتوابل
نضع لسان العصفور + الطماطم على نار عالية
ثم نهدى النار ونرفع القدر على الصاجة ( نفس طريقة تسوية الارز العادى)
وقبل تمام النضج يتم رفعة من على النار ووضع نصف الكمية فى طاجن فخارى
طريقة تسوية الموزة
يتم سلق الموزة ونضع معها بصلة متوسطة الحجم وكذلك نضيف لها التوابل السابقة
وعند التأكد من نضجها يتم وضعها فى نفس طاجن لسان العصفور و نضع النصف الباقى من لسان العصفور عليها ونضعها فى الفرن لمدة ربع ساعة
وفى حالة ان لسان العصفور لم ينضج تماما يتم اضافة جزء من شوربة الموزة على الطاجن ويعاد للفرن
وبالهنا والشفا
#2
تاريخ المشاركة 08 February 2005 - 05:19 PM
يا سلاااام على الكلام الجامد ...
ايه الجمال و الطعامة دي كلها يا ننوشة !!
سلم اديكي و عنيكي يا قمراية .
و خلي بالك ..... اللي بيعجبنا أكلتها و وصفاتها مش بنخرجها من المطبخ أبدا
طبعا عاوزين كتييييير من ده .
و تسلمي ياااارب يا سكرة
#3
تاريخ المشاركة 09 February 2005 - 02:30 AM
و سهلا بك فى الواحة
#4
تاريخ المشاركة 09 February 2005 - 09:44 AM
سلم ايدك الطبق رائع و زى العسل
انا دايما بعمله كده
على فكره من طريقه و صفك للطبق واضح انك ست بيت ممتازه
بارك الله فيك
يا ربـــــــــــــــــــــــــــــــــ
من أراد بهذه البلدة سوءاً
فافضحه ..
وشرده ..
واجعل كيده في نحره ..
ودمره..
................. ...... ...............
ومن أراد بها خيراً
فوفقه
وأعنه
واجمع القلوب له
يا أكرم الأكرمين
..............................................
إن أهل الجنة إذا دخلوا الجنة ، ولم يجدوا أصحابهم الذين كانوا معهم على خير في الدنيا ،
فإنهم يسألون عنهم رب العزة ويقولون :
" يارب لنا إخوان كانوا يصلون معنا و يصومون معنا لم نرهم" .
فيقول الله جل و علا : اذهبوا للنار وأخرجوا من كان في قلبه مثقال ذرة من إيمان .
وقال الحسن البصري - رحمه الله -: [استكثروا من الأصدقاء المؤمنين ، فإن لهم شفاعة يوم القيامة ] .
وأنا أسألكم إن لم تجدوني بينكم في الجنه، فاسألوا عني ،
لعلي ذكرتكم بالله ولو لمرة واحدة .-
اللهم نسألك رفقة خيرٍ تعيننا على طاعتك
#5
تاريخ المشاركة 10 February 2005 - 10:49 AM
شكرا اختى مسلمة على مجاملتك الرقيقة انا ماجيش نقطة فى بحرك ودى شهادة كبيرة اوى منك اعتز بيها ربنا يخليكى يا رب
اهلا اختى قطة شكرا على اهتمامك ومرورك الكريم ويارب تكون الطريقة فعلاا عجبتك لانها خفيفة جدا ومش باخد وقت وبالهنا والشفا
حبيبتى ام اسماعيل شكرا على كلامك الجميل لكن اكيد اللى بتعمليه احلى لان نفسك فيه يا قمر وادعيلى انى ادخل دنيا وابقى ست بيت لان انا دايما زاحمة المطبخ لماما
بحبكم كلكم
#6
تاريخ المشاركة 10 February 2005 - 04:26 PM
#7
تاريخ المشاركة 10 February 2005 - 11:16 PM
#8
تاريخ المشاركة 11 February 2005 - 12:43 PM
يااااارب يا ننوشة توسعي المطبخ لماما يااااارب , و تزحمي مطبخك أنت اللهم آآآآمين , بس ياااارب يكون يستاهلك و متدين...
أم طارق حبيبتي , الموزة دي نوع اللحم المستخدم , أعتقد أنها من الفخذة , و بتكون شكل الموزة.
أنا طبعا مش عارفة أشرح بالضبط , لأني عمري ما اشتريت لحمة , لكن لو طلبت من الجزار "موزة" هو بيجيب لك على طول.