بسم الله الرحمن الرحيم
1كيلو جمبرى بقشره منظف جيدا بالماء البارد + 5 بصلة كبيرة مقطعة حلقات + 4 فص ثوم مهروس + ملح + فلفل أسود + شوية شطة صغيرة + بهارات + عصير 2 ليمونة + شوية زيت ذرة
الطريقة يوضع الجمبرى فى حلة عميقة ويوضع عليه البصل والثوم والبهارات والليمون الأسود وعصير الليمون والزيت والملح والفلفل الأسود وقليلا من الماء على النار وتغطى الحلة وكل شوية تنطقيه يعنى ترجى الحلة الى النضوج يغرف فى طبق وتقدم المرقة فى اكواب بعد وضع قليلا من عصير الليمون عليها وطعمها جميل جدا
ملحوظة : عند شراء الجمبرى أو الكابوريا يجب أن تكون زرقاء اللون او رمادية لضمان انها طازجة وأذا كانت حمراء لا تشتريها فهى ليست طازجة وأنسجتها تالفة و الطازجة تحمر لونها عند التعرض للنار بالهنا والف عافية
Change
الجمبرى الأسكندرانى بالمرقة
تمت كتابته بواسطة
بلبلة الأسكندرانية
, Dec 22 2004 12:34 AM
#1
تاريخ المشاركة 22 December 2004 - 12:34 AM
#2
تاريخ المشاركة 22 December 2004 - 02:51 AM
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،
تسلم ايديكى وعينيكى يا بلبله الغاليه همممممممممممممممم انا عاوزه اكل منه حالا بموت فى الجمبرى تسلمى ياقمر
تسلم ايديكى وعينيكى يا بلبله الغاليه همممممممممممممممم انا عاوزه اكل منه حالا بموت فى الجمبرى تسلمى ياقمر
#3
تاريخ المشاركة 22 December 2004 - 07:58 AM
بلبلة تسلمى وهذه نفس طريقتى وهى أكثر من رائعة
آللَّهُمَّ إِنِّى أَعُۆذُ بِڪَ مِنْ زَۆَآلِ نِعْمَٺِڪَ ۆَٺَحَۆُّلِ عَآفِيَٺِڪَ ۆَفُجَآءَـۃِ نِقْمَٺِڪَ ۆَجَمِيعِ سَخَطِڪ ،،.
#4
تاريخ المشاركة 22 December 2004 - 12:34 PM
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،
تســـلم الأيادي يا أحلى بلبل , رووووعة حبيبتي يا بنت بحري .
ربنا يجزيك كل الخير يارب على مجهوداتك معنا .
تســـلم الأيادي يا أحلى بلبل , رووووعة حبيبتي يا بنت بحري .
ربنا يجزيك كل الخير يارب على مجهوداتك معنا .
#5
تاريخ المشاركة 22 December 2004 - 08:10 PM
بسم الله الرحمن الرحيم
حبيباتى مسلمة وأم أسد وأم عمرو وكل اخواتى فى الواحة شكرا وبالف هنا وشفا
حبيباتى مسلمة وأم أسد وأم عمرو وكل اخواتى فى الواحة شكرا وبالف هنا وشفا