منتديات واحة المرأة: صوص الباربكيو - منتديات واحة المرأة

ذهاب للمحتوى

صفحة 1 من 1
  • لا يمكنك بدء موضوع جديد
  • لا يمكنك الرد على هذا الموضوع

صوص الباربكيو لذيذ اوى

#1 غير متواجد   soha_g 

  • عضوية الامتياز - لؤلؤة الواحة
  • المجموعة: العضوية الماسية الخاصة
  • المشاركات: 3,651
  • الإنضمام: --

تاريخ المشاركة 24 November 2004 - 05:16 PM

اهلا اخواتى

عايزة اعرف طريقة عمل الصوص ده --- حد يعرف؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟





0

#2 غير متواجد   الدر-المكنون 

  • عضوة متميزة ومتقدمة
  • المجموعة: العضوية الدائمة
  • المشاركات: 1,846
  • الإنضمام: 25-December 03
  • Interests:القراة - الطبخ - السباحة

تاريخ المشاركة 25 November 2004 - 02:13 PM

بسم الله الرحمن الرحيم
انا زيك يا سهى احب هذا الصوص مرة
بس للاسف ما اعرف طريقته
انا اشتريه جاهز من السوبرماركت
ان شاء الله وحدة غيري تفيدك
0

#3 غير متواجد   soha_g 

  • عضوية الامتياز - لؤلؤة الواحة
  • المجموعة: العضوية الماسية الخاصة
  • المشاركات: 3,651
  • الإنضمام: --

تاريخ المشاركة 30 November 2004 - 12:16 PM

اختى الدر المكنون نورتنينى

المشكله فى المواد الحافظه اللى هى مضرة جدا للحمل علشان كده باسأل على طريقة عملها فى البيت ، اختى توقفى عنها تماما فترة الحمل و الرضاعه كمان و ربنا يتم لك على خير يا رب.




0

#4 غير متواجد   الدر-المكنون 

  • عضوة متميزة ومتقدمة
  • المجموعة: العضوية الدائمة
  • المشاركات: 1,846
  • الإنضمام: 25-December 03
  • Interests:القراة - الطبخ - السباحة

تاريخ المشاركة 30 November 2004 - 04:28 PM

بسم الله الرحمن الرحيم
جزاك الله خير اختي سهى على التنبيه
ما كنت اعرف قبل كدة انها مضرة للحمل
0

#5 غير متواجد   muslema 

  • مساعدة المشرفة العامة لشئون الأقسام
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • عرض معرض الصور
  • المجموعة: الإشراف المساند
  • المشاركات: 16,606
  • الإنضمام: 13-June 04

تاريخ المشاركة 04 December 2004 - 11:10 AM

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته,,

حبيباتي سها , و الدر - المكنون .

هل تقصدان صوص التتبيل , أم الصوص الأحمر الذي يؤكل مع المشويات ؟؟؟
0

#6 غير متواجد   soha_g 

  • عضوية الامتياز - لؤلؤة الواحة
  • المجموعة: العضوية الماسية الخاصة
  • المشاركات: 3,651
  • الإنضمام: --

تاريخ المشاركة 07 December 2004 - 11:49 AM

اهلا مسلمه حبيبتى

اقصد الصوص ذو اللون البنى الغامق و طعمه كانه مدخن شويه و يقدم مع الناجتس.




0

#7 غير متواجد   muslema 

  • مساعدة المشرفة العامة لشئون الأقسام
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • عرض معرض الصور
  • المجموعة: الإشراف المساند
  • المشاركات: 16,606
  • الإنضمام: 13-June 04

تاريخ المشاركة 16 December 2004 - 10:44 AM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

أختي سها ,
أولا أنا أسفة جدا على تأخيري في الرد عليك , و الله راح من بالي خالص , أنا أسفة جدا جدا .

أنا عندي أكثر من طريقة للباربكيو صوص , سأكتب لك كام واحدة منهم , و اذا اللي أنت عاوزاها مش فيهم قولي لي , و أنا أكتب لك الباقي ان شاء الله .




باربيكيو صوص على الطريقة الأمريكية


المقادير

- 4 بصلات مفرومة .
- 3 م.ك. زيت .
- 1 علبة صلصة .
- عصير4 حبات طماطم .
- 2 كوب خل أبيض .
- 4 م.ك. سكر بني .
- 4 م.ك. سكر أبيض .
- 2 م.ك. ملح .
- 2 م.ك. فلفل أسود .
- 2 م.ك. بابريكا .
- 2 م.ك. شطة بودر .
- 1 كوب عصير برتقال .
- 3 م.ك. مستردة .




الطريقة

- يوضع البصل و الزيت على النار حتى يصبح لون البصل ذهبي .
- تضاف بقية المقادير , و تترك على نار هادئة حتى يغلظ قوامها .



*******************************************



باربيكيو صوص (2)

المقادير

- 1 بصلة مفرومة ناعما جدا .
- 2 م.ص. ثوم بودر .
- 1 كوب كاتشب .
- 1\2 كوب ماء .
- 1\4 كوب خل تفاح .
- 2 م.ك. سكر بني .
- 2 م.ص. مستردة .
- 1 م.ص. شطة بودر ( أو حسب الرغبة ) .
- 2 م.ك. صويا صوص .



الطريقة

- تخلط كل المقادير و ترفع على النار حتى تغلي .
- تهدأ الحرارة , و تترك تغلي حتى يغلظ قوامها .



*******************************************




باربيكيو صوص (3)

المقادير

- 1 بصلة مفرومة .
- 2 كوب عصير برتقال .
- 4 كوب كاتشب .
- 1\2 كوب عصير ليمون .
- 1 كوب خل أبيض .
- 1\4 كوب سكر بني .
- 1 م.ك. ملح .
- 1 م.ك. فلفل أسود .
- 2 م.ك. مستردة .
- 1 م.ص. شطة بودر ( أو حسب الرغبة ) .
- 2 م.ص. ثوم بودر .
- 2 م.ك. تاباسكو صوص .



الطريقة

- يخلط البصل + 1\2 كوب عصير بالخلاط جيدا .
- يضاف الى بقية المقادير , و يرفع على النار حتى يغلي .
- يترك على نار هادئة حتى يغلظ قوامه .



*******************************************



باربيكيو صوص بدون طماطم

المقادير

- 1 كوب خل تفاح .
- 2 م.ك. سكر بني .
- 1\2 م.ص. شطة بودر ( أو حسب الرغبة ) .
- 2 م.ك. بصل مفروم ناعما جدا .
- 1 م.ك. ثوم بودر .
- 1 م.ك. صويا صوص .
- 1\2 م.ص. فلفل أسود .
- 1\4 م.ص. ملح .



الطريقة

- تخلط كل المقادير و ترفع على نار هادئة حتى يغلظ قوامها .



*******************************************





0

#8 غير متواجد   soha_g 

  • عضوية الامتياز - لؤلؤة الواحة
  • المجموعة: العضوية الماسية الخاصة
  • المشاركات: 3,651
  • الإنضمام: --

تاريخ المشاركة 20 March 2005 - 11:29 AM

اختى العزيزة مسلمة

رأيت ردك الآن فقط ، جزاك الله خيرا حبيبتى و سلمت يداك و كلها انواع حلوة و وصفات جميله بس يا ترى ايا منهم الصوص المعروف بالمحلات ؟؟ هو ده اللى انا اعرفه.

شكرا لك يا مسلمه و تسلم يداك




0

شارك هذا الموضوع


صفحة 1 من 1
  • لا يمكنك بدء موضوع جديد
  • لا يمكنك الرد على هذا الموضوع