دائمااا تخليل الزيتون بالذات دمه تقيل جدااا
و طلباته كتيرررر
و بيحتاج مجهود و موال طويل
بصراحه نادراا ما كنت اخلل زيتون رغم حبى الشديد له
الى ان و بالصدفه اكلت زيتون عند احد الاقارب
رائع و تحفه
و فى الحال طلبت الطريقه
و اذا بها لا تكلف اى مجهود او و قت
دقائق فقط و ينتهى كل شىء
المهم بعد المقدمه الطويله دى اقولكم الطريقه بقى
بصوا يا بنات
اولاا الزيتون ينقع فى الماء من 4-7 ايام على اقصى تقديرر مع تغيير الماء مرتين صباحا و مساءااا
بعد كده
كل كيلو زيتون يحتاج
15 ليمونه
محلول ملحى عباره عن كوب ملح الى 8 ماء ( بنفس الكوب)
فلفل اخضر حار حسب الرغبه ( كيلو الزيتون يحتاج كيلو فلفل احضر او اكثر حسب الرغبه)
بس خلاص
هتعملى ايه بقى
هتجيبى البرطمان و ترصى طبقه زيتون و طبقه فلفل
الى ان ينتهى المقدار
فى الخلاط نضرب الليمون بعد تقطيعه اجزاء بقشره بالاستعانه بمحلول الملح حتى يسهل الضرب فى الخلاط
بعد الانتهاء من الليمون كله نصفى الخليط و نملاء به البرطمان حتى يغطى كل اللزيتون و الفلفل
القشر الناتج عن التصفيه لا ترميه
غطى به البرطمان كاخر طبقه من المخلل ثم ضعى طبقه من الزيت لعزل الهواء و عطيه جيدااااااا
بس خلاص انتهى الموضوع
ايه رايكم سهل و بسيط و لاااااااااااا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
انا شخصياا عملت برطمانين
و احد مقفول و الثانى مش قادر اشتنى كل شويه اخدمنه كام فلفله على كام زيتون
هو صحيح لسه ما اتم التخليل بس طعمه رائع لا يقاوم
جربوه و ان شاء الله تدعولى زى ما بدعى لاصحاب الطريقه