السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،
فيليه الســـمك المحمر
مقادير التتبيلة
- 1 كيلو سمك فيليه مقطع أصابع رفيعة الى حد ما .
- 4 فصوص ثوم مهروسة .
- 1 حبة فلفل أخضر مفروم ناعما .
- ملح – فلفل أسود – كمون – بهارات السمك ان وجدت .
- عصير ليمون .
طريقة التتبيل
- تضاف كل المقادير عدا السمك , و يحفظ جزء من الخلطة جانبا لتضاف الى الأرز .
- يتبل السمك بالجزء المتبقي من الخلطة .
مقادير القلي
- 1 بيضة.
- 1\2 كوب دقيق .
- 1\2 كوب ماء .
- ملح – فلفل أسود – بهارات السمك .
طريقة القلي
- تخلط مقادير خلطة القلي جيدا .
- تغمس كل قطعة سمك في الخليط ثم تلقى في زيت غزير محمي على النار .
- نهدئ النار حتى تصبح نارا متوسطة الحرارة , و نكمل قلي قطع السمك .
- تنشل من الزيت عندما تحمر و توضع على ورق ماص .
*****************************************
الأرز الأحمر (البني)
المقادير
- 2 كوب أرز مغسول و مصفى .
- 1 بصلة كبيرة مفرومة .
- زيت .
- ماء يكفي لطهي الأرز .
- جزء من خلطة تتبيلة السمك السابقة .
- ملح .
الطريقة
- يحمر البصل في الزيت حتى يصبح لونه بني غامق .
- يضاف جزء من الماء و يترك على النار يغلي لمدة 5 ق كي يكتسب اللون البني من البصل .
- يضاف الأرز و خلطة التتبيلة .
- يضاف الماء بالكمية الكافية لطهي الأرز , كما يضاف الملح .
- نكمل طهي الأرز بالطريقة العادية .
Change
فيليه الســـمك المحمر مع الأرز الأحمر
تمت كتابته بواسطة
muslema
, Oct 05 2004 09:42 AM
#1
تاريخ المشاركة 05 October 2004 - 09:42 AM
#2
تاريخ المشاركة 05 October 2004 - 02:50 PM
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،
تسلم ايدك مسلمة
فعلا شكله يفتح النفس
تصدقى انا انهارده هعمل سمك فيليه
شوفتى الصدف
انا بعمل نفس خلطة القلى دى بس بعد ما احط فيها السمك
اغطيه بالقسماط الناعم
و اعمل جنبه سلطه طحينة
بس انهارده هجرب اعمله بخلطه القلى بس مع الارز
شوفتى بغش منك
يمكن اتشطر زيك كده فى المطبخ
تسلم ايدك مسلمة
فعلا شكله يفتح النفس
تصدقى انا انهارده هعمل سمك فيليه
شوفتى الصدف
انا بعمل نفس خلطة القلى دى بس بعد ما احط فيها السمك
اغطيه بالقسماط الناعم
و اعمل جنبه سلطه طحينة
بس انهارده هجرب اعمله بخلطه القلى بس مع الارز
شوفتى بغش منك
يمكن اتشطر زيك كده فى المطبخ
تعصي الاله وأنت تظهر حبه هذا محال في القياس بديع
لوكان حبك صادقا لأطعته ان المحب لمن يحب مطيع
لوكان حبك صادقا لأطعته ان المحب لمن يحب مطيع
#3
تاريخ المشاركة 05 October 2004 - 03:10 PM
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
وبعدين انا اكتب سمك تكتبى انت كمان سمك شعبيتى راحت
هههههههههههههههه
والله تسلم ايدك الله يبارك فيك
وبعدين انا اكتب سمك تكتبى انت كمان سمك شعبيتى راحت
هههههههههههههههه
والله تسلم ايدك الله يبارك فيك
#4
تاريخ المشاركة 05 October 2004 - 05:10 PM
تسلمىىىىىىىىىىىىىىىىىمسلمة آدى السمك والا بلاش
اليوم قمت بالرد على مشاركتين من الأسماك آخر حلااااااااااوة
اليوم قمت بالرد على مشاركتين من الأسماك آخر حلااااااااااوة
آللَّهُمَّ إِنِّى أَعُۆذُ بِڪَ مِنْ زَۆَآلِ نِعْمَٺِڪَ ۆَٺَحَۆُّلِ عَآفِيَٺِڪَ ۆَفُجَآءَـۃِ نِقْمَٺِڪَ ۆَجَمِيعِ سَخَطِڪ ،،.
#5
تاريخ المشاركة 05 October 2004 - 05:23 PM
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،
حبيبتي أم أروى ,
تغشي ايه بقه !!! دا أنت ما شاء الله عليكي باين عليكي شطورة على الأخر .
تعرفي أن الخلطة دي أنا ألفتها , يعني ما كنتش أعرفها قبل كده , يعني أنت أشطر و بكتير كمان .
بس تعرفي , أولادي حبوها جدا جدا لأنها بتكون طرية , أما زوجي ......... فهو لا يحب التغيير كثيرا , قال لي أن السمك المقلي بالدقيق أحلى
حبيبتي أم عمر الشــورة ,
شعبيتك تروح ازاي بس يا قمر !!!! دا أنت كاتبة منيو أسماك كامل بسم الله ما شاء الله , رووووعة .
و يروح فين السمك المقلي العادي جنب الأطباق الروووعة اللي قدمتيها لنا أنت .
عايزة أقول لك على حاجة بقه ........ أنا عملت الحباش اللي أنت كتبتيه في المنيو , و طلع يجنن , حتى عجب زوجي جدا جدا .
سلم اديكي يارب .
أم عمرو الغالية ,
و الله أنا أخاف أتكلم عن السمك في حضورك لأنك أستاذة في الأسماك ما شاء الله عليكي , لكن برضه قلت لنفسي يمكن يكون فيه بنات من المبتدئات في الطبخ ينفعهم هذا الطبق , لكن أم عمرو اللي عندها ألذ ألذ ألذ .... و أقوى بكثير .
الله يسلمك حبيبتي و يخليكي لنا يارب .
حبيبتي أم أروى ,
تغشي ايه بقه !!! دا أنت ما شاء الله عليكي باين عليكي شطورة على الأخر .
تعرفي أن الخلطة دي أنا ألفتها , يعني ما كنتش أعرفها قبل كده , يعني أنت أشطر و بكتير كمان .
بس تعرفي , أولادي حبوها جدا جدا لأنها بتكون طرية , أما زوجي ......... فهو لا يحب التغيير كثيرا , قال لي أن السمك المقلي بالدقيق أحلى
حبيبتي أم عمر الشــورة ,
شعبيتك تروح ازاي بس يا قمر !!!! دا أنت كاتبة منيو أسماك كامل بسم الله ما شاء الله , رووووعة .
و يروح فين السمك المقلي العادي جنب الأطباق الروووعة اللي قدمتيها لنا أنت .
عايزة أقول لك على حاجة بقه ........ أنا عملت الحباش اللي أنت كتبتيه في المنيو , و طلع يجنن , حتى عجب زوجي جدا جدا .
سلم اديكي يارب .
أم عمرو الغالية ,
و الله أنا أخاف أتكلم عن السمك في حضورك لأنك أستاذة في الأسماك ما شاء الله عليكي , لكن برضه قلت لنفسي يمكن يكون فيه بنات من المبتدئات في الطبخ ينفعهم هذا الطبق , لكن أم عمرو اللي عندها ألذ ألذ ألذ .... و أقوى بكثير .
الله يسلمك حبيبتي و يخليكي لنا يارب .
#6
تاريخ المشاركة 05 October 2004 - 06:07 PM
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،
يميمممممممممممممممممممممممممممممممممم
كتبيتي اشهي اكلي عندي
تسم ايديكي
يميمممممممممممممممممممممممممممممممممم
كتبيتي اشهي اكلي عندي
تسم ايديكي
#7
تاريخ المشاركة 05 October 2004 - 06:17 PM
#8
تاريخ المشاركة 06 October 2004 - 09:03 AM
الســلام عليكم و رحمة الله و بركاته,,
شكرا حبيباتي بلســم القلوب , و honey .
كلكم ذوق حبايبي , يارب ما أنحرم منكم أبدا .
شكرا حبيباتي بلســم القلوب , و honey .
كلكم ذوق حبايبي , يارب ما أنحرم منكم أبدا .
#9
تاريخ المشاركة 06 October 2004 - 09:03 AM
الســلام عليكم و رحمة الله و بركاته,,
شكرا حبيباتي بلســم القلوب , و honey .
كلكم ذوق حبايبي , يارب ما أنحرم منكم أبدا .
شكرا حبيباتي بلســم القلوب , و honey .
كلكم ذوق حبايبي , يارب ما أنحرم منكم أبدا .