بعد كده نقلبها علي لوح سلك ونسيبها تبرد تماما
في الوقت ده نبدأ نحضر التغطيه بتاعها
الكيكه دي سهله خالص وشهيه جدا وتحضيرها مش بياخد اي وقت المقادير : للكيكه : عبوة كيكة سريعة التحضير بالفانيليا تحضر حسب التعليمات الموجوده علي العبوة كوب من اللوز المفرروم للتغطية : نصف كوب زبده ربع كوب ماء كوب سكر ناعم ربع كوب قشطه الطريقه : اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي في قالب مخصوص للكيك ومدهون بالزبده يوزع اللوز المفروم بالتساوي اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي يتم عمل الكيك طبقا للتعليمات الموجوده علي العلبه اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي توزع العجينه في قالب الكيك ويساوي السطح جيدا تخبز في فرن متوسط الحراره حتي تمام النضج ( بنعرفها لما ندخل العود الخشبي بتاع الشوي يطلع نظيف ) اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي نطلعها من الفرن و نسيبها تبرد حوالي عشر دقائق قبل ما نقلبها
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
علي النار تذوب نصف كوب زبده مع ربع كوب ماء و كوب سكر ناعم
نقلب جيدا ونتركها تغلي حوالي 5 دقائق
بعد كده نشيلها من علي النار ونضيف ربع كوب قشطه
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
بعد ما الكيكه تبرد تماما نجيب عود خشبي من بتاع الشوي ونبدأ
نخرم الكيكه في اماكن متفرقه عشان تشرب التغطيه بسهوله
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
ثم نبدأ نرش عليها خليط السكر اللي عملناه فوق لحد ما تتشربه كويس اوي
وبعدين نحط كمان طبقه ونكرر العمليه لحد ما نستهلك معظم الخليط اللي عندنا
نسيب جزء صغير عشان نبقي نرشه علي قطع الكيكه وقت الاكل
ده شكلها النهائي
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
ماشاء الله تبارك الله
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
صدقوني لذيذه جدا وسهله ولازم تجربوها
ملحوظه :
عند تحضير الكيك ممكن نستبدل جزء من السوائل بكريمة لباني
او قشطه بتديها طعم يجنن
يعني مثلا لو السوائل كوب لبن نخليه نص لبن ونص كريمة لباني
وبالف هنا وشفا
دمت سالمين