Change
مخلالات مخلالات ..تخليل البصل الأورمة (الصغير)
تمت كتابته بواسطة
فورته
, Mar 17 2013 11:27 AM
#1
تاريخ المشاركة 17 March 2013 - 11:27 AM
السلام عليكم ورحمة الله
بدأت بوادر حر الصيف تهل علينا ..وتذكرنا باكل المخلالات والطرشى لتعويض فقدان
الأملاح بالجسم بسبب الحر والعرق ..
والصدفة هى التى جعلتنى افكر فى تخليل البصل ..عندما كنت اتسوق ووجدت بصل جيد
لكنه صغير جدا ولا ينفع الا فى التخليل ..وهب جاءتنى الفكرة واشتريت البصل بغرض التخليل ..
وأول من سألته بائع البصل ووجدته يعلم كيف يخلله ..ثم بحثت فى جوجل وفى مطابخ الأرشيفات
المشهورة ..ورجعت كمان لكتاب ابلة نظيرة الذى احتفظ به من ايام ماكنت فى الأعدادية من زمان ..
المهم سألت ايضا صديق غالى على لمعرفتى انها ماهرة فى الطبخ والحلويات وكل حاجة ,,
وافادتنى بالنصيحة وكتبت لى الطريقة ..وقلت لا احرمكم من نصائحها وعملت كوبى
واهو عندكم الطريقة التى نفذتها بالحرف :
الاول بنقى البصل الصغير
بنحط البصل بقشرة فى البرطمان
ونحط عليه ميه تكونى مدوبة فيها ملح بحيث تكون مالحة شوية
وتكون الميه مغطية البصل كويس
ونغطى البرطمان كويس ونسبيه لمدة 10يوم
بعد العشر ايام
نفضى البصل ونقشره
ونغسله كويس قوى ونحطه فى برطمان نظيف
وبعد كده فى الكبه نضرب فلفل احمر مع كوب خل
ونحط ملح ونظبط الملح يكون مظبوط
ملحوظه ممكن تستغنى عن الشطه زى
وبعدين نحطها على البصل بحيث تكون الميه مغطيه البصل
ونقفل البرطمان ونسيبيه لمدة 15يوم
وبعد كدة ناكل منه زى ما عاوزين
وممننساش نحطه فى التلاجه بعد التخليل علشان الحرمايخسروش..
وبالهنا والعافية ..
وجزاك الله خيرا ياصاحبتى ...
بدأت بوادر حر الصيف تهل علينا ..وتذكرنا باكل المخلالات والطرشى لتعويض فقدان
الأملاح بالجسم بسبب الحر والعرق ..
والصدفة هى التى جعلتنى افكر فى تخليل البصل ..عندما كنت اتسوق ووجدت بصل جيد
لكنه صغير جدا ولا ينفع الا فى التخليل ..وهب جاءتنى الفكرة واشتريت البصل بغرض التخليل ..
وأول من سألته بائع البصل ووجدته يعلم كيف يخلله ..ثم بحثت فى جوجل وفى مطابخ الأرشيفات
المشهورة ..ورجعت كمان لكتاب ابلة نظيرة الذى احتفظ به من ايام ماكنت فى الأعدادية من زمان ..
المهم سألت ايضا صديق غالى على لمعرفتى انها ماهرة فى الطبخ والحلويات وكل حاجة ,,
وافادتنى بالنصيحة وكتبت لى الطريقة ..وقلت لا احرمكم من نصائحها وعملت كوبى
واهو عندكم الطريقة التى نفذتها بالحرف :
الاول بنقى البصل الصغير
بنحط البصل بقشرة فى البرطمان
ونحط عليه ميه تكونى مدوبة فيها ملح بحيث تكون مالحة شوية
وتكون الميه مغطية البصل كويس
ونغطى البرطمان كويس ونسبيه لمدة 10يوم
بعد العشر ايام
نفضى البصل ونقشره
ونغسله كويس قوى ونحطه فى برطمان نظيف
وبعد كده فى الكبه نضرب فلفل احمر مع كوب خل
ونحط ملح ونظبط الملح يكون مظبوط
ملحوظه ممكن تستغنى عن الشطه زى
وبعدين نحطها على البصل بحيث تكون الميه مغطيه البصل
ونقفل البرطمان ونسيبيه لمدة 15يوم
وبعد كدة ناكل منه زى ما عاوزين
وممننساش نحطه فى التلاجه بعد التخليل علشان الحرمايخسروش..
وبالهنا والعافية ..
وجزاك الله خيرا ياصاحبتى ...
**************
قال الشافعى
طلبنا ترك الذنوب فوجدناه فى صلاه الضحى
طلبنا ضياء القبور فوجدناه فى قراءه القران
وطلبنا عبور الصراط فوجدناه فى الصوم والصدقه
وطلبنا ظل الرحمن فوجدناه فى اخوة صالحين
(يامن حفظت موسى في اليم وهو رضيع.. احفظ أولادنا وبناتنا من الغرق في فتن الحياة وملذاتها .. وارزقنا يا الله أولادا صالحين بارين.. أمين..))
فضل الجهاد كلمة حق عند سلطان جائر
#2
تاريخ المشاركة 19 March 2013 - 09:57 AM
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته
ما شآء الله لا قوة إلا بالله
ولا البرطمانات بالسوبر ماركتات
تسلم الأيادى والمخللات
وستسمعين من تقول لك هات هات
لكن لا تبالى ودعى من تريد تقوم بالتقليد
آللَّهُمَّ إِنِّى أَعُۆذُ بِڪَ مِنْ زَۆَآلِ نِعْمَٺِڪَ ۆَٺَحَۆُّلِ عَآفِيَٺِڪَ ۆَفُجَآءَـۃِ نِقْمَٺِڪَ ۆَجَمِيعِ سَخَطِڪ ،،.
#3
تاريخ المشاركة 24 March 2013 - 12:41 AM
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته
الله عليك وعلى بصلك المخلل والله باحبه جدا وباشترى دايما الجاهز مع انى مش باطمن له بس ماعرفش اعمله فى البيت
بس طريقتك حلوووة وسهلة كماااان
بس لى سؤال
بعد ما تحطي البصل فى مع الفلفل والخل و ونضبط الملح فى البرطمان مرة تانية
بتحطى فى الميه ملح؟ و قد ايه تقريبا ؟؟؟
وجزاك الله خيرا حبيبتى وبالهنا والشفا
على فكرة انا جبت البصل ومنتظرة ردك عشان ابدأ فى الشغل/>
الله عليك وعلى بصلك المخلل والله باحبه جدا وباشترى دايما الجاهز مع انى مش باطمن له بس ماعرفش اعمله فى البيت
بس طريقتك حلوووة وسهلة كماااان
بس لى سؤال
بعد ما تحطي البصل فى مع الفلفل والخل و ونضبط الملح فى البرطمان مرة تانية
بتحطى فى الميه ملح؟ و قد ايه تقريبا ؟؟؟
وجزاك الله خيرا حبيبتى وبالهنا والشفا
على فكرة انا جبت البصل ومنتظرة ردك عشان ابدأ فى الشغل/>
#4
تاريخ المشاركة 27 March 2013 - 08:34 PM
اهلا سنووايت .. اعتذر عن تأخرى فى الرد لأنى كنت متغيبة الفترة السابقة
الممهم انا لم اخلل بعد البصل وتركته فى البلكون فى الشمس لمدة 15 يوم على الأقل
اظن مضى منهم كثير وسوف افتحه ان شاء الله يوم الجمعة بعد بكرة يعنى ..اتسلى فيه..
لو كنتى عملتى الخطوات الأولى السابقة انتظرى ماسوف افعله واقول لك ..
لكن عموما انا بغلى الماء المطلوب واتركه يبرد ..ثم اضيف الملح والخل والفلفل الشطة
ثم بعد تنظيف البصل من القشروقطع قمته واسفله اضعه فى برطمان نظيف زجاج ايضا
ثم اضيف له الماء المملح والخل مع الشطة او بدون ..
ولى عودة لكى اقول النتيجة ...
مع تحيتى ...
الممهم انا لم اخلل بعد البصل وتركته فى البلكون فى الشمس لمدة 15 يوم على الأقل
اظن مضى منهم كثير وسوف افتحه ان شاء الله يوم الجمعة بعد بكرة يعنى ..اتسلى فيه..
لو كنتى عملتى الخطوات الأولى السابقة انتظرى ماسوف افعله واقول لك ..
لكن عموما انا بغلى الماء المطلوب واتركه يبرد ..ثم اضيف الملح والخل والفلفل الشطة
ثم بعد تنظيف البصل من القشروقطع قمته واسفله اضعه فى برطمان نظيف زجاج ايضا
ثم اضيف له الماء المملح والخل مع الشطة او بدون ..
ولى عودة لكى اقول النتيجة ...
مع تحيتى ...
**************
قال الشافعى
طلبنا ترك الذنوب فوجدناه فى صلاه الضحى
طلبنا ضياء القبور فوجدناه فى قراءه القران
وطلبنا عبور الصراط فوجدناه فى الصوم والصدقه
وطلبنا ظل الرحمن فوجدناه فى اخوة صالحين
(يامن حفظت موسى في اليم وهو رضيع.. احفظ أولادنا وبناتنا من الغرق في فتن الحياة وملذاتها .. وارزقنا يا الله أولادا صالحين بارين.. أمين..))
فضل الجهاد كلمة حق عند سلطان جائر
#5
تاريخ المشاركة 28 March 2013 - 01:06 AM
جزاك الله خيرا فورتة حبيبتى معليش غلبتك معايا
اصل انا اول مرة اعمله وكان نفسي اتعلمه من زماااان
انا حطيته فى ميه وملح بس مش فى البلكونة حطيته فى المطبخ البلكونة مفيهاش شمس دلوقت بتيجى فى الصيف بس
وفى انتظار ردك ونتيجة المرحلة الاولى
اصل انا اول مرة اعمله وكان نفسي اتعلمه من زماااان
انا حطيته فى ميه وملح بس مش فى البلكونة حطيته فى المطبخ البلكونة مفيهاش شمس دلوقت بتيجى فى الصيف بس
وفى انتظار ردك ونتيجة المرحلة الاولى
#6
تاريخ المشاركة 10 April 2013 - 11:20 AM
اهلين وسهلين اختى الحبيبة سنوووووووايت
هاك الطريقة لتكملة تخليل البصل ..انا نشلته من ماء التخليل الأول وقمت تقشيره وقطع
الجزء العلوى والسفلى ..وحضرت ماء مغلى سابقا وبارد وواضفت له الملح والخل بالطعم
الذى تحبذيه ثم اضفت البصل النظيف الى البرطمان ..وتركته ..يمكن افتحه على شم النسيم..
هاك الطريقة لتكملة تخليل البصل ..انا نشلته من ماء التخليل الأول وقمت تقشيره وقطع
الجزء العلوى والسفلى ..وحضرت ماء مغلى سابقا وبارد وواضفت له الملح والخل بالطعم
الذى تحبذيه ثم اضفت البصل النظيف الى البرطمان ..وتركته ..يمكن افتحه على شم النسيم..
**************
قال الشافعى
طلبنا ترك الذنوب فوجدناه فى صلاه الضحى
طلبنا ضياء القبور فوجدناه فى قراءه القران
وطلبنا عبور الصراط فوجدناه فى الصوم والصدقه
وطلبنا ظل الرحمن فوجدناه فى اخوة صالحين
(يامن حفظت موسى في اليم وهو رضيع.. احفظ أولادنا وبناتنا من الغرق في فتن الحياة وملذاتها .. وارزقنا يا الله أولادا صالحين بارين.. أمين..))
فضل الجهاد كلمة حق عند سلطان جائر