مهرجان الكنـافــة...
#51
تاريخ المشاركة 11 September 2008 - 03:37 PM
ماشاء الله على التطبيق السريع
انت جاهز على طول ياجدة مازن .. تسلم ايدك .. هايلة ..أكيد الفرن جنب البيت
تنزلى السبت تطلع الكنافة ..ههههههههههههه
**************
قال الشافعى
طلبنا ترك الذنوب فوجدناه فى صلاه الضحى
طلبنا ضياء القبور فوجدناه فى قراءه القران
وطلبنا عبور الصراط فوجدناه فى الصوم والصدقه
وطلبنا ظل الرحمن فوجدناه فى اخوة صالحين
(يامن حفظت موسى في اليم وهو رضيع.. احفظ أولادنا وبناتنا من الغرق في فتن الحياة وملذاتها .. وارزقنا يا الله أولادا صالحين بارين.. أمين..))
فضل الجهاد كلمة حق عند سلطان جائر
#52
تاريخ المشاركة 11 September 2008 - 08:02 PM
كنافة لذيذة >> أنتِ ذقتيها!
أمال أنا بأكتبها ليه ... أنت هتخليني أعيط
و الله دقتها , و بأدوقها على طول ... و بأعملها لو جالي ضيوف مخصوص لأنها بتبهر الجميع ..
آديني حلفت اهه ... أعمل ايه علشان تقتنعوا بس بالموز ؟!!!
و الله دا ابن حلال , و طعمه يجننننننننننن مع الكنافة ...
لا لا يا مسلمة
يا حبيبتي انتِ
أنا أكلم نفسي
يعني أقول لنفسي أنا ذقتها عشان أعرف هي لذيذة أولا
ههههههههههههههههههههه
من شكلها مشهية جددددددداً وكأني ذقتها أنا
ومشكورة على ردك يا غالية
#53
تاريخ المشاركة 11 September 2008 - 09:52 PM
ياسلاااااااااااااااااااام ماشاء الله صراحة تحمست أعملها بالموز بس للأسف مافيش موز ولاكنافة لما يوصلوا نجرب
جدة مازن أنت راااااااااااااائعة الله يحفظك
الحمد لله ... أخيرا بدأت تتحمسي يا محبة .. أحمدك يااارب ..
بصي حبيبتي .. لو هتعمليها خدي بالك من الموز ..
لازم يكون مستوي أوي جدااا خااالص علشان يعطي الطعم الحلو و النكهة القوية .. اللهم أني بلغت ...
لا لا لا حرام .. أنا أحترت بين (الكانيش) والكسلانيين .. وكمان فى كسلانيين أوى أوى ..
تسلم ايدك ياأحلى كنافة قصدى ياأحلى مسلمة...
و لا تحتاري و لا حاجة يا أحلى فورتة ...
أنت اعمليها زي ما تحبي يا قمر .. حتى لو منكوشة هيكون أحلى كانيش في الدنيا طالما من اديكي الحلوين ...
تسلمي يارب حبيبة قلبي على مرورك الغالي و ردك الرجميل ..
الله يسعدك يارب ..
لا لا يا مسلمة
يا حبيبتي انتِ
أنا أكلم نفسي
يعني أقول لنفسي أنا ذقتها عشان أعرف هي لذيذة أولا
ههههههههههههههههههههه
من شكلها مشهية جددددددداً وكأني ذقتها أنا
ومشكورة على ردك يا غالية
و لا يهمك يا قمر ... وصلت الفكرة ...
تسلمي لي حبيبة قلبي ياااااااااااارب يا ام الذوق كله ...
و الله أنت قمر ...و كلك ذوق ..
الهى يسعدك يا أحلى طموحة يااااارب ...
#54
تاريخ المشاركة 12 September 2008 - 12:11 AM
يا ربـــــــــــــــــــــــــــــــــ
من أراد بهذه البلدة سوءاً
فافضحه ..
وشرده ..
واجعل كيده في نحره ..
ودمره..
................. ...... ...............
ومن أراد بها خيراً
فوفقه
وأعنه
واجمع القلوب له
يا أكرم الأكرمين
..............................................
إن أهل الجنة إذا دخلوا الجنة ، ولم يجدوا أصحابهم الذين كانوا معهم على خير في الدنيا ،
فإنهم يسألون عنهم رب العزة ويقولون :
" يارب لنا إخوان كانوا يصلون معنا و يصومون معنا لم نرهم" .
فيقول الله جل و علا : اذهبوا للنار وأخرجوا من كان في قلبه مثقال ذرة من إيمان .
وقال الحسن البصري - رحمه الله -: [استكثروا من الأصدقاء المؤمنين ، فإن لهم شفاعة يوم القيامة ] .
وأنا أسألكم إن لم تجدوني بينكم في الجنه، فاسألوا عني ،
لعلي ذكرتكم بالله ولو لمرة واحدة .-
اللهم نسألك رفقة خيرٍ تعيننا على طاعتك
#55
تاريخ المشاركة 12 September 2008 - 09:11 AM
سامحيني أنا هألطش الكلمة بتاعتك : التراب في إيدك دهب
هاهاهاها
طبعا يا أحلى مسلمة
لازم أي حاجة تعمليها تبقى تجنن حتى لو عملتيها من تراب
تسلم أحلى إيدين في الدنيا
و ربنا يخليكي لينا يا عسل
كل أفكارك بتعجبني
أموووووووووووووووة
مصــــر أم الدنيـــــــا
#56
تاريخ المشاركة 13 September 2008 - 02:23 AM
ياسلاااااااااااااااااااام ماشاء الله صراحة تحمست أعملها بالموز بس للأسف مافيش موز ولاكنافة لما يوصلوا نجرب
جدة مازن أنت راااااااااااااائعة الله يحفظك
الله يكرمك محبة صدقينى طعمها تحفه اوعى تفوتك
ماشاء الله على التطبيق السريع
انت جاهز على طول ياجدة مازن .. تسلم ايدك .. هايلة ..أكيد الفرن جنب البيت
تنزلى السبت تطلع الكنافة ..ههههههههههههه
والله انتى عسل يافورته الكنافة اليومين دول الموسم بتاعها ياجميلة جربيها حتعجبك
جدة مازن
يا سلام على التطبيق الرائع
يم يم
الله يكرمك طموحه فعلا حلوه اوى
#57
تاريخ المشاركة 13 September 2008 - 02:35 AM
أخيرا حد تجرأ و عملها بالموز .... أحمدك يااااااااااااااارب ...
الصورة روووووووعة .. و أنت رووووووووعة يا أحلى جدة مازن ...
سلم اديكي ياااارب حبيبتي ...
بجد مش عارفة أشكرك ازاي ...
تطبيقاتك للأطباق بجد بجد بتفرحني ... الله يفرح قلبك يا شيخة يااااااااااارب ...
هو مين يشكر مين حبيبة قلبى ربنا يكرمك يارب ويفرحك بولادك اللهم امين
#58
تاريخ المشاركة 14 September 2008 - 08:06 PM
تسلم ايديكي يا مسلمة هنقول ايه ؟
ابداع و فن و حركات !!!
حتى الكنافة من ايديك لها شكل تاني
ما شاء الله عليكي
و تسلم ايديكي يا ست الكل
مصــــر أم الدنيـــــــا
#59
تاريخ المشاركة 17 September 2008 - 10:01 PM
متابعه حرب الموز باستمتاع
خلاااص يا ام اسماعيل... بطلت موز عشان خاطر عيونكم ...
ان شاء الله الطبق الجاي مافيهوش ريحة الموز خااااااااالص ...
حبيبتي أم اسماعيل
سامحيني أنا هألطش الكلمة بتاعتك : التراب في إيدك دهب
هاهاهاها
طبعا يا أحلى مسلمة
لازم أي حاجة تعمليها تبقى تجنن حتى لو عملتيها من تراب
تسلم أحلى إيدين في الدنيا
و ربنا يخليكي لينا يا عسل
كل أفكارك بتعجبني
أموووووووووووووووة
مش أوي كده يا لبنى... هأصدق و أطلع فيها ...
ربا يخليكي حبيبتي يااارب ... دا من ذوقك يا قمر ..
استني بس الطبق الجاي .. ان شاء الله هيعجبك جدااااااااااااااااااا.....
#60
تاريخ المشاركة 17 September 2008 - 10:13 PM
[quote name='muslema' date='Sep 11 2008, 02:05 AM' post='857870']
هو مين يشكر مين حبيبة قلبى ربنا يكرمك يارب ويفرحك بولادك اللهم امين
[/quote]
أنا طبعا اللي أشكرك حبيبة قلبي ..
لولا التفاعل و الاهتمام مش ممكن أقدرأكمل ..
ربنا يكرمكم كلكم يااارب يا احلى أخوات في الدنيا ..
#61
تاريخ المشاركة 18 September 2008 - 01:56 PM
#62
تاريخ المشاركة 18 September 2008 - 07:38 PM
تسلمي لي يا أحلى قمراية في الدنيا ..
عدت حبيبتي , و بطبق يااااارب يعجبك ...
استني عليا لما أحمل الصور ...
#63
تاريخ المشاركة 18 September 2008 - 08:05 PM
الســـلام عليكم و رحمة الله و بركاته,,
قبل ما أبدأ ... لازم أشكر أم اسماعيل لأنها لها الفضل في هذه الفكرة ..
شـــكرا غاليتي أم اســماعيل ..
تشـــيز كنــافة
المقـــادير
الكنــافة:
1\4 كيلو كنافة
اصبع زبدة
1 ملعقة متوسطة سكر
خلطة الجبنة:
2 كوب زبادي (حجم 180 جم)
1\2 3 (كوب زبادي) حليب بودر
2 (علبة زبادي) سكر
1 بيضة + فانيليا
التزيين:
1 (علبة زبادي) فيمتو
1 (علبة زبادي) ماء
2 م.ك. نشا مذابة في قليل جدا من الماء
فاكهة حمراء (فراولة أو كرز >>>>> أنا استعملت رمان مجمد .. كان عندي و مش عارفة أعمل بيه ايه ...
الطريـــقة
تقطع الكنافة جيدا جدا ... نشتريها جاهزة مفرومة... أو تفرم بالكبة..
تسيح الزبدة و تخلط جيدا بالكنافة...
توضع الكنافة في صينية متحركة , و تكبس جيدا...
ثم تدخل الفرن حتى تحمر ..
بعد أن تخرج من الفرن , ترش بملعقة متوسطة سكر..
تخفق كل مقادير التزيين جيدا بالخلاط ...
تصب الخلطة فوق الكنافة ...
ثم تدخل الفرن ...
يوضع الفيمتو و الماء على النار حتى يغلي ..
يضاف النشا مع التقليب ..
تضاف أي فاكهة حسب رغبتك (فراولة- كرز) أنا حطيت رمان مجمد ...كان عندي و مش عارفة أعمل بيه ايه ..
و نقلب لمدة 2 دقيقة ..
ثم نرفعها من على النار و نتركها حتى تبرد ...
تصب على وجه الصينية ثم تدخل الثلاجة حتى تبرد تماما ...
نخرجها من الثلاجة , و نفك الصينية .. و توضع في طبق التقديم ...
و هذا هو شكلها النهائي ...
يــارب تعجبكم ...
#64
تاريخ المشاركة 18 September 2008 - 08:57 PM
#65
تاريخ المشاركة 18 September 2008 - 09:43 PM
و ده ييجي ايه في أطباقك الراااااائعة ...
شكرا لك على تعليقك السكر اللي زيك ...
#66
تاريخ المشاركة 19 September 2008 - 12:36 AM
#67
تاريخ المشاركة 19 September 2008 - 08:47 AM
فقد الكلام معناه
حتى الكلام الحلو مش هيقدر يقولك انا حاسة بإيه
فالأفضل هو السكوووووووووووووووووت
أموووووووووووووووووووووووووووة
مسلمة حبيبتي
مصــــر أم الدنيـــــــا
#68
تاريخ المشاركة 19 September 2008 - 12:44 PM
ابدعتي ياغاليه بوصفاتك الله يحميكي
ان شاء الله بطبقلك كنافه لكن مش بالموز حبتكر ابتكار وانزلك الصور لعيونك الحلوه
تستاهلين ياغاليه
يعطيكى العافيه
#69
تاريخ المشاركة 21 September 2008 - 03:03 AM
#70
تاريخ المشاركة 22 September 2008 - 07:41 PM
روووووووعة يسلمو غلاتي
أنت الأروع حبيبتي ...
تسلمي لي يااااااااااااااااارب ...
بصراحة ما عدش عندي كلام يرقى لمستوى أدائك !!!!!!!!!!!!!!!!!!
فقد الكلام معناه
حتى الكلام الحلو مش هيقدر يقولك انا حاسة بإيه
فالأفضل هو السكوووووووووووووووووت
أموووووووووووووووووووووووووووة
مسلمة حبيبتي
بصي يا لبنى ....
أنت بالذات شهادتك مجروحة >>>> مين يشهد للعروسة !!!
بس على أي حال ... شكرا يا قمر على مجاملاتك المتواصلة ...
بأحبك و بأموووووت فيك ....
#71
تاريخ المشاركة 22 September 2008 - 07:53 PM
ماشاء الله تبارك الرحمن
ابدعتي ياغاليه بوصفاتك الله يحميكي
ان شاء الله بطبقلك كنافه لكن مش بالموز حبتكر ابتكار وانزلك الصور لعيونك الحلوه
تستاهلين ياغاليه
يعطيكى العافيه
بعض ما عندكم حبيبتي ...
و ما شي يا ستو ... جربي الكنافة باختراع جديد ...
أقول لك على حاجة تانية غير الموز و بتكون رووعة >>>>>>>>> الأناناس ..
اوعوا حد يقول لي >>> "ايه حكاية الأناناس معاك" .... هتخلوني أخاصم الفاكهة كلها
#72
تاريخ المشاركة 22 September 2008 - 08:16 PM
تحفههههه -- رووووووعه قليل عليك
ربنا يحميك من كل شر ويبارك فيك
افكارك تجنن
مسلمة بجد وحشتيناااا
و الله أنت اللي تجنني , و تاخدي العقل ..
ربنا ما يحرمني منك و لا من ذوقك حبيبة قلبي ..
و ياااااااااارب يفرح قلبك و يكرمك بكرمه و يعزك بعزه يا سنووايت يااااااااااااااااااااارب ...
#73
تاريخ المشاركة 22 September 2008 - 08:19 PM
بس طبعا مش هيكون زى الجمال بتاعك ده ميحرمناش منك يارب
#74
تاريخ المشاركة 22 September 2008 - 09:26 PM
واووو ايه الجمال والروعه دى بجدمش لاقيه كلام اقوله بس ان شاء الله استنى منى التنفيذ
بس طبعا مش هيكون زى الجمال بتاعك ده ميحرمناش منك يارب
ربنا يخليكي حبيبتي ... دا من ذوقك يا قمر ..
و طبعا لو جربتيها ... النتيجة هتكون أروع مليون مرة من الأصل ..
كفاية أنك هتعمليها باديكي الحلوين ..
تسلمي يا ايمان يارب ...
#75
تاريخ المشاركة 22 September 2008 - 09:51 PM
هأقدم طبق كنافة خفيــــــــــــــف جدااااااا عن الكنافة العادية ..
هو طبعا تأليفة .. بس الحمد لله فلحت ...
يارب يعجبكم ..
الكنافة بالفواكه
نقطع الكنافة ..
نسيح الزبدة ..
تصب الزبدة على الكنافة و تخلط يدا ...
تخلط المكسرات بالكنافة ...
يدهن قاع قالب (مخروم من المنتصف) بالزبدة ...
نضع 2 - 3 ملعقة كبيرة سكر بني في القاع ...
نرص الفاكهة المجففة في القاع ..
(لابد من دهن الصينية جيدا جدا بالزبة حتى لا تلتصق الفاكهة) ..
نضع الكنافة ..
نكبسها جيدا ..
ثم ندخلها الفرن حتى تحمر ..
نقلبها على طبق التقديم .. و تسقى بالشربات (الشيرة)
و نضع في المنتصف سلاطة فواكه .. و نزين وجه الكنافة بالفواكه و ممكن وردات من الكريم شانتيه ...