إنتقال للمحتوى

Change

صورة

كوسا باللبن بالصور ..........مميز \ المشرفه


  • من فضلك قم بتسجيل الدخول للرد
20 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1
soso22

soso22

    عضوية الامتياز - جوهرة الواحة

  • العضوية الماسية الخاصة
  • 10522 مشاركة
كوسا باللبن روعههههههه






المقادير

كوسا

حشوة الرز وهي عباره عن ارز ولحمه مفرومه وملح وفلفل اسمر وقرفه مطحون وسمنه

خلط المقادير مع بعض وتكون الحشوه جاهزه

يسلق الكوسا اولا في ماء حتى يستوي قشره قليلا

نجهز اللبن نضع مع ملعقة نشاء ويحرك على باستمرار حتى يغلي

ونضيف عليه بعد الغليان ملح وماء مغليه حسب الكميه التي ترغبيها وتتركيه على النار يغلي بمدة عشرة دقائق حتى يعقد
ونصفي الكوسا من الماء ونضعه الكوسا في اللبن ونتركه يغلي لان يستوي تقريبا ربع ساعه

وبالاخير نحمص ثومه ونضع عليه نعنع ناشف قليلا
ونضعه على اللبن

ويسكب في وعاء التقديم

والف صحه وهناء

الوصفه كثير بسيطه سهله وكثيييييير طيبه


ان شاء الله تعجبكم واتركم مع الصور




















#2
أميرة الورد

أميرة الورد

    عضوية الامتياز - لؤلؤة الواحة

  • العضوية الماسية الخاصة
  • 4291 مشاركة
الله عليكي ياسوسو انا سمعت عنها قبل كده ان شاء الله اطبقها يسلمو الادين ياعسل


وبحثت عن سر السعادة جاهدا ^^ فوجدت هذا السر في تـــقــواك

فليرض عني الناس أو فليسخطو ^^ أنا لم أعد أسعى لغير رضـــــــاك

ادعوك ياربي لتغفر حوبتي ^^ وتعينني وتمدني بـــهدااك



شكرا لكل من سقطو من عيني بلا رجوع،،فقد اتاحو لي بسقوطهم رؤية الحياة بشكل اوضــح...




#3
om-ismail

om-ismail

    مساعدة المشرفة العامة لشئون الأقسام

  • الإشراف المساند
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 40303 مشاركة
سوسو فهيمينى يا بنتى

يعنى نص سوا فى الماء و بتكملى النضج كله فى الللبن بالنشا >مش كده

طيب و اتحمير انا دائما احمر الكوسه المحشيه فى السمن

دى بتتحمر ؟ و ما فيش ثوم مع اللبن و النعناع ؟


صورة




يا ربـــــــــــــــــــــــــــــــــ

من أراد بهذه البلدة سوءاً


فافضحه ..

وشرده ..

واجعل كيده في نحره ..

ودمره..

................. ...... ...............


ومن أراد بها خيراً

فوفقه

وأعنه

واجمع القلوب له

يا أكرم الأكرمين

..............................................



إن أهل الجنة إذا دخلوا الجنة ، ولم يجدوا أصحابهم الذين كانوا معهم على خير في الدنيا ،

فإنهم يسألون عنهم رب العزة ويقولون :

" يارب لنا إخوان كانوا يصلون معنا و يصومون معنا لم نرهم" .

فيقول الله جل و علا : اذهبوا للنار وأخرجوا من كان في قلبه مثقال ذرة من إيمان .

وقال الحسن البصري - رحمه الله -: [استكثروا من الأصدقاء المؤمنين ، فإن لهم شفاعة يوم القيامة ] .

وأنا أسألكم إن لم تجدوني بينكم في الجنه، فاسألوا عني ،

لعلي ذكرتكم بالله ولو لمرة واحدة .-


اللهم نسألك رفقة خيرٍ تعيننا على طاعتك


#4
soso22

soso22

    عضوية الامتياز - جوهرة الواحة

  • العضوية الماسية الخاصة
  • 10522 مشاركة
إقتباس(أميرة الورد @ Jan 29 2007, 09:57 PM) عرض المشاركة
الله عليكي ياسوسو انا سمعت عنها قبل كده ان شاء الله اطبقها يسلمو الادين ياعسل




الف صحه على قلبك يارب

وان شاء الله تعجبك

بانتظار التطبيق يا عسل



إقتباس(om-ismail @ Jan 29 2007, 10:15 PM) عرض المشاركة
سوسو فهيمينى يا بنتى

يعنى نص سوا فى الماء و بتكملى النضج كله فى الللبن بالنشا >مش كده

طيب و اتحمير انا دائما احمر الكوسه المحشيه فى السمن

دى بتتحمر ؟ و ما فيش ثوم مع اللبن و النعناع ؟





حقك عليه انا نسيت اذكر الثومه

طبا بتقلي الثومه وبعدين النعنع معاها وبتحطيه بالاخير على الاكل بتعطي طعم ورعه

بالنسبه للكوا انا بسلقه ننصف سلقه ليه عشان بطبخو ثاني مع اللبن ياقمر

وما بحمر الكوسا ده مش مخشي يا عسل

واي استفسار انا جاهزه يا سكره



#5
soso22

soso22

    عضوية الامتياز - جوهرة الواحة

  • العضوية الماسية الخاصة
  • 10522 مشاركة



#6
أميرة الورد

أميرة الورد

    عضوية الامتياز - لؤلؤة الواحة

  • العضوية الماسية الخاصة
  • 4291 مشاركة
blink.gif blink.gif blink.gif
انا كده اتلخبطت!!
ازاش مش محشي؟؟مش الكوسة بتكون محشيه؟؟
ولاقصدك يعني انه مش محشي عادي؟؟


وبحثت عن سر السعادة جاهدا ^^ فوجدت هذا السر في تـــقــواك

فليرض عني الناس أو فليسخطو ^^ أنا لم أعد أسعى لغير رضـــــــاك

ادعوك ياربي لتغفر حوبتي ^^ وتعينني وتمدني بـــهدااك



شكرا لكل من سقطو من عيني بلا رجوع،،فقد اتاحو لي بسقوطهم رؤية الحياة بشكل اوضــح...




#7
soso22

soso22

    عضوية الامتياز - جوهرة الواحة

  • العضوية الماسية الخاصة
  • 10522 مشاركة
إقتباس(أميرة الورد @ Jan 30 2007, 12:22 AM) عرض المشاركة
blink.gif blink.gif blink.gif
انا كده اتلخبطت!!
ازاش مش محشي؟؟مش الكوسة بتكون محشيه؟؟
ولاقصدك يعني انه مش محشي عادي؟؟




يا عمري قصدي مش مخشي

يعني في كوسا بنحشى يه لحه مرومه احنا بنسميه مخشي

عرفتي دلوقتي

وده بدل ما تحطي معه بندوره اا وضعت لبن يا عسل

tongue.gif



#8
الصابره

الصابره

    عضوة متميزة ومتقدمة

  • العضوية الماسية الخاصة
  • 1904 مشاركة
تسلم ايديكي يا احلى سوسو --روعه

وعينك ان ابدت اليك معايبا ...فقل يا عيني ان للناس اعين...
اللهم استرني فوق الارض...اللهم ارحمني في بطن الارض ... اللهم اغفر لي يوم العرض
وصلي اللهم على سيدنا محمد عليه افضل الصلاة واتم التسليم.
.اللهم اني استغفرك عدد خلقك وزنة عرشك ومداد كلماتك ورضا نفسك... سبحانك اللهم اني كنت من الظالمين



#9
honey

honey

    عضوية الامتياز - جوهرة الواحة

  • العضوية الماسية الخاصة
  • 13056 مشاركة
  • Interests:الانترنت و القراءة و الطبخ.
طيبة كتير يا سوسو
بس أنا باعمل الكوسا باللبن بطريقة مختلفة
أحمر الكوسا في الزيت أو السمن بعد حشوها بلحم و صنوبر
بعدين أطبخ اللبن و أضعهم فيه و أقلي ثوم مع نعناع
و هالطبخة اسمها "أبلمة"
والرز بعمله لوحده جنب الطبخة
تسلم الأيادي يا قمرررر











#10
soso22

soso22

    عضوية الامتياز - جوهرة الواحة

  • العضوية الماسية الخاصة
  • 10522 مشاركة
إقتباس(الصابره @ Jan 30 2007, 10:35 AM) عرض المشاركة
تسلم ايديكي يا احلى سوسو --روعه




تسلمي يارب

شكرا ياقمر

كلك ذووووووق

نورتي





إقتباس(honey @ Jan 30 2007, 11:57 AM) عرض المشاركة
طيبة كتير يا سوسو
بس أنا باعمل الكوسا باللبن بطريقة مختلفة
أحمر الكوسا في الزيت أو السمن بعد حشوها بلحم و صنوبر
بعدين أطبخ اللبن و أضعهم فيه و أقلي ثوم مع نعناع
و هالطبخة اسمها "أبلمة"
والرز بعمله لوحده جنب الطبخة
تسلم الأيادي يا قمرررر



الف صحه على قلبك

فعلا مزبوط كلامك

بس الي بتحكي عنها ده ابلمه يعني مخشي احنا بنسميه

بس ده محشي رز ياعسل

يعني نفس طريقة المحشي بالبندوره بس بلبن

ونورتينااااااااااا



#11
sweetyh

sweetyh

    عضوية الامتياز - لؤلؤة الواحة

  • العضوية الدائمة
  • 3337 مشاركة
  • Interests:الانترنت الطبخ القراءة و اكتشاف حضارات العالم
اممممممممممممم رووعه يسلموا الايادي حبيبتي
نفسي اجربها شي مرة شكلها لديييييييد
بس ياريت الاقي الوقت sad.gif smile.gif





#12
أم ياسمينا القمر

أم ياسمينا القمر

    عضوية الامتياز - لؤلؤة الواحة

  • العضوية الماسية الخاصة
  • 3921 مشاركة
تسلم ايديكي ياسوسو روعة
انا بعمل الابلمة اللي بتسميها مخشي زي هني تمام
بطلع رهييييييبة
طريقتك حلوة وسهلة
ان شاء الله اجربها خاصة عجبتني فكرة سلق الكوسة
وشكلها يفتح النفس ياجميلة الف صحة وهنا




[/url]




<div align='center'>


حسبي الله الذي لا اله الا هو عليه توكلت وهو رب العرش العظيم
اللهم ياكريم يافاطر السماوات والأرض لا اله الا انت اللهم اغننا بفضلك عمن سواك

عدت وفي القلب أفراح واحزان........





</div>

#13
soso22

soso22

    عضوية الامتياز - جوهرة الواحة

  • العضوية الماسية الخاصة
  • 10522 مشاركة
إقتباس(sweetyh @ Apr 12 2007, 02:32 PM) عرض المشاركة
اممممممممممممم رووعه يسلموا الايادي حبيبتي
نفسي اجربها شي مرة شكلها لديييييييد
بس ياريت الاقي الوقت sad.gif smile.gif




الف صحه على قلبك ياقمر

جربيها ما بتاخد وقت بالمره كلهم ربع ساعه ياعسل

وحشتيني فينك بقالك زمان ما نورتي المطبخ

مشغوله في ايه rolleyes.gif



إقتباس(أم ياسمينا القمر @ Apr 12 2007, 03:14 PM) عرض المشاركة
تسلم ايديكي ياسوسو روعة
انا بعمل الابلمة اللي بتسميها مخشي زي هني تمام
بطلع رهييييييبة
طريقتك حلوة وسهلة
ان شاء الله اجربها خاصة عجبتني فكرة سلق الكوسة
وشكلها يفتح النفس ياجميلة الف صحة وهنا






الف صحه على قلبك

احنا بنعمل طريقة هني

كوسا باللحمه مع اللبن بس هادي بنسميها مخشي عندنا

هادي طريقة ثانيه ياقمر

وان شاء الله تجربيها وتعجبك

وعلى فكره مش شرط تسلقيه لانه حماتي بتسلقه انا بحب اضعه مع اللبن على طول

جربي وخبريني tongue.gif



#14
ام ندى2008

ام ندى2008

    عضوة متميزة

  • العضوية الدائمة
  • 933 مشاركة
تسلمييييييي حبيبتي

شكلها بيفتح النفس

#15
soso22

soso22

    عضوية الامتياز - جوهرة الواحة

  • العضوية الماسية الخاصة
  • 10522 مشاركة
إقتباس(ام ندى2008 @ Apr 12 2007, 05:18 PM) عرض المشاركة
تسلمييييييي حبيبتي

شكلها بيفتح النفس




الف صحه على قلبك

نورتينا ياعسل



#16
صابرينا

صابرينا

    عضوة نشطة

  • العضوية الدائمة
  • 294 مشاركة
طيبة كثير الوصفة

جزاك الله خيرا



#17
زوزو

زوزو

    عضوية الامتياز - جوهرة الواحة

  • العضوية الماسية الخاصة
  • 10527 مشاركة
تسلم الايااادي يا سوسو على الاكلة الطيبة

يعطيك العافية ......

صورة

اللهم احفظ لي أولادي الاربعة : أنس - اياس - نبراس - أمير


#18
أبهاوية

أبهاوية

    عضوة متميزة ومتقدمة

  • العضوية الدائمة
  • 1919 مشاركة
رووووووووووووعة

وانت رائعة

زادك الله من فضله..

#19
soso22

soso22

    عضوية الامتياز - جوهرة الواحة

  • العضوية الماسية الخاصة
  • 10522 مشاركة
إقتباس(صابرينا @ Apr 12 2007, 08:39 PM) عرض المشاركة
طيبة كثير الوصفة

جزاك الله خيرا





الف صحه ياقمر نورتي



إقتباس(زوزو @ Apr 12 2007, 09:31 PM) عرض المشاركة
تسلم الايااادي يا سوسو على الاكلة الطيبة

يعطيك العافية ......




الله يسلمك ويعافيك يارب شكراااا كثيرررررر



إقتباس(أبهاوية @ Apr 13 2007, 12:15 AM) عرض المشاركة
رووووووووووووعة

وانت رائعة

زادك الله من فضله..




الله يبارك فيك شكرا يا ابهاويه كلك ذوق ياقمر



#20
بلسم القلوب

بلسم القلوب

    عضوية الامتياز - جوهرة الواحة

  • العضوية الماسية الخاصة
  • 16558 مشاركة
ياسلام على شيخ المحشي
تسلم ايديكي روووووووووووعة

مدونتى الدر المكنون

صورة

اضغطى على التصميم وشاركينا فى المتجر


صورة


صورة


#21
soso22

soso22

    عضوية الامتياز - جوهرة الواحة

  • العضوية الماسية الخاصة
  • 10522 مشاركة
إقتباس(بلسم القلوب @ Apr 14 2007, 01:02 AM) عرض المشاركة
ياسلام على شيخ المحشي
تسلم ايديكي روووووووووووعة




الف صحه على قلبك يارب

شكرا كثير