إنتقال للمحتوى

Change

صورة

ملفى المتجدد للمأكولات البحرية>> مميز ب&#


  • من فضلك قم بتسجيل الدخول للرد
23 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1
ام عمرو

ام عمرو

    مشرفة ربيع العمر

  • نخبة المشرفات
  • 18275 مشاركة
<div align='center'>بسم الله الرحمن الرحيم



حبيباتى لقد فكرت فى جمع مشاركاتى من الأطباق البحرية من مطبخى والمصورة إلا أنه هناك أعتقد القليل منها قبل تعلمى التصوير فسامحونى

أرجو أن ينال إعجابكن

أترككن مع أطباقى :

http://forum.wahati....topic=94052&hl=

سمك الأناشى
*****

http://forum.wahati....topic=93847&hl=

تطبيقى للسمك بتتبيلة المطاعم
****

http://forum.wahati....topic=93685&hl=

وليمتى من الأسماك

***

http://forum.wahati....wtopic=93127

كفتة سمك غيييير
****
http://forum.wahati....wtopic=92974
سمك التونة
***

http://forum.wahati....topic=92651&hl=
روبيان
**
http://forum.wahati....wtopic=90100
سمك غيييير
**

http://forum.wahati....topic=89832&hl=
سمك رائع
**
http://forum.wahati....topic=88316&hl=
مكرونة بالجنبرى

***

http://forum.wahati....topic=88876&hl=

كفتة جنبرى بسيطة
***

http://forum.wahati....wtopic=88506

سمك بطاطا

**

http://forum.wahati....wtopic=88192

أرز بالجنبرى
**
http://forum.wahati....topic=88084&hl=
كشك الروبيان جنبرى

***

http://forum.wahati....topic=82067&hl=

جنبرى بانيه

**

http://forum.wahati....topic=81937&hl=

سمك مكرونة
**

http://forum.wahati....topic=75825&hl=

كفتة سبيط ( كالامارى )
**

http://forum.wahati....topic=71512&hl=

كالمارى أشهى وألذ
**

http://forum.wahati....topic=69775&hl=

سلطة تونة

**

http://forum.wahati....topic=71245&hl=

سمك مقلى بالصوص
**

http://forum.wahati....topic=70921&hl=

مجموعة من أطباقى البحرية

**
http://forum.wahati....topic=70807&hl=

سمك بلطى

***

http://forum.wahati....topic=70753&hl=

تورتة تونة (تطبيقى لموضوع أم إسماعيل )

***

http://forum.wahati....topic=69777&hl=

سلطة رنجة

**

http://forum.wahati....topic=62343&hl=

رنجة وسردين

***

http://forum.wahati....topic=67892&hl=

سردينى مثل المعلب
**

http://forum.wahati....topic=66513&hl=

سمك بالبطاطس
**

http://forum.wahati....topic=66322&hl=

كفتة سمك لأم إسماعيل

**

http://forum.wahati....topic=65494&hl=

أرز مع جنبرى بالكارى

http://forum.wahati....wtopic=65379

تونة تونة تونة

**

http://forum.wahati....topic=65139&hl=

سمك مشوى بالزيت

****

http://forum.wahati....topic=62969&hl=

سمك تونة مشوى
**

http://forum.wahati....topic=63007&hl=

طاجن آخر من السمك
***

http://forum.wahati....topic=63008&hl=

سمك مقلى

**

http://forum.wahati....topic=62643&hl=

سمك لوت
**

http://forum.wahati....topic=61619&hl=

كفتة أخرى من السمك

**

http://forum.wahati....wtopic=61371

كبدة سمك
**

http://forum.wahati....topic=61375&hl=

الترسة البحرية

**

http://forum.wahati....topic=32056&hl=

سمك على البخار

**


http://forum.wahati....topic=41869&hl=

بيتزا الأنشوجة بالعجينة اللهلوبة والصورة منقولة

http://forum.wahati....topic=38618&hl=

روبيان شهى مجرب والصورة منقولة

****

http://forum.wahati....topic=94143&hl=<div align='center'>

أسهل سمك وأشهى تتبيلة

*****

سلاطات من الأسماك

******


شوربات من السمك

****

أصناف من الأسماك

*****

أنواع من خليط تغطية الأسماك

****


***

سمك البلاميطا المشوى من مطبخى

****


بالهناء غالياتى

</div></div>



لطفا أخواتى هناك توجد تكملة للموضوع بعد ردود الأخوات

صورة

 

 

 



صورة

 

 




آللَّهُمَّ إِنِّى أَعُۆذُ بِڪَ مِنْ زَۆَآلِ نِعْمَٺِڪَ ۆَٺَحَۆُّلِ عَآفِيَٺِڪَ ۆَفُجَآءَـۃِ نِقْمَٺِڪَ ۆَجَمِيعِ سَخَطِڪ ،،.





 


#2
muslema

muslema

    عضوية الامتياز - جوهرة الواحة

  • العضوية الذهبية
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 16606 مشاركة
أحلى ملف للمأكولات البحرية ..


فكرة راااائعة يا ام عمرو ..

بجد محتاجينها ..

و يا سلاااام على الملف لما يكون مجمع طرق ملكة الاسماك ..

يااارب يسلمك , و يديلك الصحة , و يخليكي لنا يا غالية ..




صورة
 


#3
ام عمرو

ام عمرو

    مشرفة ربيع العمر

  • نخبة المشرفات
  • 18275 مشاركة
يا خبر ....مسلمة عندى تزور ملفى

يا مرحبا نورتى الملف غاليتى

صورة

 

 

 



صورة

 

 




آللَّهُمَّ إِنِّى أَعُۆذُ بِڪَ مِنْ زَۆَآلِ نِعْمَٺِڪَ ۆَٺَحَۆُّلِ عَآفِيَٺِڪَ ۆَفُجَآءَـۃِ نِقْمَٺِڪَ ۆَجَمِيعِ سَخَطِڪ ،،.





 


#4
om-ismail

om-ismail

    مساعدة المشرفة العامة لشئون الأقسام

  • الإشراف المساند
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 40303 مشاركة
راااااااااااااااااااااااائع ما شاء الله يا ملكه الماكولات البحريه

حبيبتى ملحوقه الاكله اللى تجربيها تانى صوريها و ضيفى الصور هنا

الموضوع رائع و يستحق التثبيت عن جدارة

سلمت ينمناك يا حبيبتى

صورة




يا ربـــــــــــــــــــــــــــــــــ

من أراد بهذه البلدة سوءاً


فافضحه ..

وشرده ..

واجعل كيده في نحره ..

ودمره..

................. ...... ...............


ومن أراد بها خيراً

فوفقه

وأعنه

واجمع القلوب له

يا أكرم الأكرمين

..............................................



إن أهل الجنة إذا دخلوا الجنة ، ولم يجدوا أصحابهم الذين كانوا معهم على خير في الدنيا ،

فإنهم يسألون عنهم رب العزة ويقولون :

" يارب لنا إخوان كانوا يصلون معنا و يصومون معنا لم نرهم" .

فيقول الله جل و علا : اذهبوا للنار وأخرجوا من كان في قلبه مثقال ذرة من إيمان .

وقال الحسن البصري - رحمه الله -: [استكثروا من الأصدقاء المؤمنين ، فإن لهم شفاعة يوم القيامة ] .

وأنا أسألكم إن لم تجدوني بينكم في الجنه، فاسألوا عني ،

لعلي ذكرتكم بالله ولو لمرة واحدة .-


اللهم نسألك رفقة خيرٍ تعيننا على طاعتك


#5
ام عمرو

ام عمرو

    مشرفة ربيع العمر

  • نخبة المشرفات
  • 18275 مشاركة
حبيبتى أم إسماعيل جزاك الله خيرا غاليتى على تشجيعك لى

صورة

 

 

 



صورة

 

 




آللَّهُمَّ إِنِّى أَعُۆذُ بِڪَ مِنْ زَۆَآلِ نِعْمَٺِڪَ ۆَٺَحَۆُّلِ عَآفِيَٺِڪَ ۆَفُجَآءَـۃِ نِقْمَٺِڪَ ۆَجَمِيعِ سَخَطِڪ ،،.





 


#6
muslema

muslema

    عضوية الامتياز - جوهرة الواحة

  • العضوية الذهبية
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 16606 مشاركة
أم عمرو ..

أنا طلعت السمك البوري ..

أعمله ازاي ؟

اقترحي أنت عليا , و أنا أنفذ على طول ..



صورة
 


#7
muslema

muslema

    عضوية الامتياز - جوهرة الواحة

  • العضوية الذهبية
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 16606 مشاركة
خلاااااااااااااااص ..

عملته و أكلته و خلصته .. ههههههههههه


عملت طريقة ام اسماعيل في الشوي >>> (اللي بالزبادي)


و طلعت روووووعة ..

ان شاء الله هأنزل الصورة



صورة
 


#8
المحبة للهداية

المحبة للهداية

    عضوية الامتياز - لؤلؤة الواحة

  • العضوية الماسية
  • 4129 مشاركة
ماشاء الله ابداع smile.gif

سلمت أناملك أم عمرو ...


#9
سنووايت

سنووايت

    مشرفة في واحة الإبداع النسائي وشئون المنزل

  • نخبة المشرفات
  • 13517 مشاركة
ما شاء الله ملف رائع لاروع ام عمرو

تسلم ايديك حبيبتى

ملف يعتبر مرجع لطرق ووصفات طبخ الاسماك

بارك الله فيك




صورة



صورة
أشتدى أزمة تنفرجى ...قد آذن ليلك بالبلج

لا الفقر يستطيع اذلال النفوس القوية ولا الثروة تستطيع ان ترفع النفوس الدنيئة

ما تكبر احد الا لنقص وجده فى نفسه


#10
ام عمرو

ام عمرو

    مشرفة ربيع العمر

  • نخبة المشرفات
  • 18275 مشاركة
إقتباس(muslema @ Jul 21 2009, 08:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
خلاااااااااااااااص ..

عملته و أكلته و خلصته .. ههههههههههه


عملت طريقة ام اسماعيل في الشوي >>> (اللي بالزبادي)


و طلعت روووووعة ..

ان شاء الله هأنزل الصورة



بالهناء والشفاء حبيبتى وأعتذر عن عدم ردى عليك بالأمس فأنا عندى مشكلة غريبة محيرانا فالنت يعمل صباحا وحتى الثامنة مساء بالثانية ثم يفصل حتى السابعة من صباح اليوم الثانى وتعبنا من الشكاوى والمكالمات والشركة تنفى صلتها والسنترال ينفى أيضا علاقته بالموضوع والإتهام الآن موجه للكهرباء فالشركة تقول أكيد الكهرباء تنخفض يوميا بقصد التوفير فى مثل هذا الوقت بالذات يوميا والله المستعان ....

أما عن طريقة أم سمعة فأنا جربتها تحفة ما شاء الله بالهنا حبيبتى

صورة

 

 

 



صورة

 

 




آللَّهُمَّ إِنِّى أَعُۆذُ بِڪَ مِنْ زَۆَآلِ نِعْمَٺِڪَ ۆَٺَحَۆُّلِ عَآفِيَٺِڪَ ۆَفُجَآءَـۃِ نِقْمَٺِڪَ ۆَجَمِيعِ سَخَطِڪ ،،.





 


#11
ام عمرو

ام عمرو

    مشرفة ربيع العمر

  • نخبة المشرفات
  • 18275 مشاركة
بارك الله فيكن غالياتى على مروركن والتعقيبات

صورة

 

 

 



صورة

 

 




آللَّهُمَّ إِنِّى أَعُۆذُ بِڪَ مِنْ زَۆَآلِ نِعْمَٺِڪَ ۆَٺَحَۆُّلِ عَآفِيَٺِڪَ ۆَفُجَآءَـۃِ نِقْمَٺِڪَ ۆَجَمِيعِ سَخَطِڪ ،،.





 


#12
muslema

muslema

    عضوية الامتياز - جوهرة الواحة

  • العضوية الذهبية
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 16606 مشاركة
و لا يهمك يا أم عمرو ..

أنا كنت متأكدة أنك عندك ظروف يا قمر ..

و شكرا لك .. أنت اللي دليتيني على طريقة أم اسماعيل ..

تســــــلمي حبيبة قلبي ..



صورة
 


#13
فورته

فورته

    مشرفة في قسم ربيع العمر وواحة تربية الأطفال

  • نخبة المشرفات
  • 9847 مشاركة

أه ه ه يانى يانى وانا صايمة ونفسى فى السمك جدا ..

تسلم ايدك ام عمرو اطباق رائعة وانا على الريحة شبعت ...

لكن فعلا السمك فى الشهور التى تنتهى بحرف الراء ت ك ون اجود واطعم ؟؟؟؟؟؟؟؟

جزاك الله خيرا .
صورة


**************
قال الشافعى
طلبنا ترك الذنوب فوجدناه فى صلاه الضحى
طلبنا ضياء القبور فوجدناه فى قراءه القران
وطلبنا عبور الصراط فوجدناه فى الصوم والصدقه
وطلبنا ظل الرحمن فوجدناه فى اخوة صالحين






صورة


(يامن حفظت موسى في اليم وهو رضيع.. احفظ أولادنا وبناتنا من الغرق في فتن الحياة وملذاتها .. وارزقنا يا الله أولادا صالحين بارين.. أمين..))











صورة





فضل الجهاد كلمة حق عند سلطان جائر

#14
ام عمرو

ام عمرو

    مشرفة ربيع العمر

  • نخبة المشرفات
  • 18275 مشاركة


فورته الغالية وأنا أيضا نفسى فى السمك إلا أننى لم أخرج من البيت منذ 20 يوما أما بشأن السمك وعلاقته بالأشهر فهذا فقط فى القاهرة لأن جوها حار أما هنا فطوال

السنة تأكلى السمك عادى

صورة

 

 

 



صورة

 

 




آللَّهُمَّ إِنِّى أَعُۆذُ بِڪَ مِنْ زَۆَآلِ نِعْمَٺِڪَ ۆَٺَحَۆُّلِ عَآفِيَٺِڪَ ۆَفُجَآءَـۃِ نِقْمَٺِڪَ ۆَجَمِيعِ سَخَطِڪ ،،.





 


#15
فورته

فورته

    مشرفة في قسم ربيع العمر وواحة تربية الأطفال

  • نخبة المشرفات
  • 9847 مشاركة



2.gif
صورة


**************
قال الشافعى
طلبنا ترك الذنوب فوجدناه فى صلاه الضحى
طلبنا ضياء القبور فوجدناه فى قراءه القران
وطلبنا عبور الصراط فوجدناه فى الصوم والصدقه
وطلبنا ظل الرحمن فوجدناه فى اخوة صالحين






صورة


(يامن حفظت موسى في اليم وهو رضيع.. احفظ أولادنا وبناتنا من الغرق في فتن الحياة وملذاتها .. وارزقنا يا الله أولادا صالحين بارين.. أمين..))











صورة





فضل الجهاد كلمة حق عند سلطان جائر

#16
ام عمرو

ام عمرو

    مشرفة ربيع العمر

  • نخبة المشرفات
  • 18275 مشاركة
تكملة لملف الإسماك

ما يلى من أصناف تمت قبل تعلمى التصوير

أسماك أسماك أسماك

السمك المفلطح وأنواعه

*****

أسماك غير مقبولة المنظر ولكن

****

عزومتى لبنات الواحة

***

سمك البورى الشهى وطرق إعداده

غالبا ما يحتوى السمك البورى على البطارخ الذى يعامل معاملة خاصة لا تتخلصى منها اذا حصلت عليها داخل السمكة فأنت من المحظوظات
طهى البورى فى الفرن على فرشة من المتبلات :
المقادير / سمكة بورى كبيرة حوالى 2/1 2 الى 3 كيلو
بصلة متوسطة مقطعة حلقات
ملعقة طعام زيت سودانى
4 عيدان زعتر
6 عيدان بقدونس
2 عود شبت
2 ملعقة طعام بقدونس مقطع طازج
3 ملاعق زبد ناعم
2/1 ملعقة شاى شطة
2/1 ملعقة شاى عصير ليمون
الطريقة / سخنى الفرن لدرجة 425 ف - اغسلى السمك وجففيه واتركيه جانبا - فى طاسة شوحى البصل حتى تلين وتتحمر فى زيت السودانى - لا تجعلى البصل يصل للون البنى - ادهنى بالزيت وعاء فرن للتقديم - صفى 2/1 الزعتر والبقدونس والشبت فى القاع ثم ضعى السمكة فوق هذه التوابل وضعى على الوجه بقية التوابل وحلقات البصل واطهى فى الفرن حتى يستوى - انتظرى قليلا ثم اخلطى البقدونس المقطع مع الزبد و عصير الليمون والشطة و شكلى منها كرات صغيرة
تقدم ساخنة وعلى قمتها كرة البقدونس والشطة والزبد سايحة لتتشكل صلصة
بالهناء والشفاء
*********************************************
البورى العربى المحشو بالجوز
المقادير / 4 ملاعق زيت زيتون
2/1 ملعقة شاى فلفل اسود
فص ثوم مجروش
عصير ليمونتان
ملعقة طعام صلصة الصويا ( فى السوبر ماركت )
هذا هو سائل النقع الذى يتم نقع السمكة فيه لمدة 4 ساعات فى الثلاجة و قلبيه عدة مرات
3 سمكات بورى حوالى كيلو مخلية الاحشاء و مغسولة ولكن بها الرأس
الحشو // ملعقة طعام زيت زيتون
بصلة مقطعة رفيعا
فلفلة خضراء مزالة البذور و مقطعة شرائح
3/2 كوب جوز مقطع ( عين جمل )
2 ملعقة طعام بقدونس طازج مقطع رفيعا
عصبر ليمونة
2/1 ملعقة شاى فلفل اسود
ليمونة اضاليا كبيرة مقطعة شرائح للزينة
الطريقة / سخنى الفرن ل 400 ف - لعمل الحشو سخنى زيت زيتون وحمرى البصل الى ان ينعم - ضيفى الفلفل الاخضر و الجوز
قلبى واطهى لمدة 5 دقائق - ابعديه عن النار وضيفى 2/1 1 ملعقة طعام من البقدونس + عصير الليمون والفلفل - صفى السمك
واحتفظى بسائل النقع - جففى السمك واحشيه بحشوة الجوز واقفلى بواسطة سيخ خشب - ادهنى بالزيت صاج فرن كبير وضعى
السمك فيه ورطبى بين الحين والآخر بسائل النقع - يقدم مرشوش بباقى البقدونس ومزين بشرائح الليمون
بالهناء والشفاء
********************************************
سمك البورى والسبيط المطهى والمنقوع
المقادير / 2/11 سمك بورى ووعاء للسلق به ماء يغطى السمك
ملعقة طعام ملح
2 بصلة صغيرة صحيحة وفص ثوم سليم وبصلة اخرى مقطعة شرائح رفيعة
2/1 كيلو سبيط ( كالامارى ) منظف ومقطع الى حلقات 4/1 بوصة بالارجل و المجسات متروكة صحيجة
2 ملعقة طعام زيت زيتون
2 فص ثوم اخرى
2 ورقة ريحان
2 كوب خل
الطريقة / اسلقى السمك لمدة 15 دقيقة فى ماء يكفى للتغطية مع خل وبصل وفص الثوم وفى آخر 3 دقائق ضيفى السبيط -- تخلصى من
البصل الصحيح وفص الثوم ---- سخنى الزيت وشوحى ال 2 فص ثوم والبصلة الشرائح الى ان يصبح لونها ذهبى --- ضيفى
التوابل والباقى من الخل واغلى ---- صبى هذا الخليط للنقع وبردى فى الثلاجة مدة يومين قبل الاستعمال ----يقدم فى درجة حرارة
الغرفة
بالهناء والشفاء
*********************************************
سمك البورى المشوى
الطريقة // اى كمية من السمك ------يتبل بالكمون والثوم ( لكل كيلو 4/1 رأس ثوم حسب الرغبة ) -----ملح - شطة عصير ليمون ( لكل كيلو 6 ليمونات متوسطة الحجم ) -----طماطم مكعبات صغيرة -----كرفس حسب الرغبة ---لومى بودرة
يشوى على النار اما مغطى بالردة من كل جانب او بدون ردة ولكن مدهون بالزيت
بالهناء والشفاء
*********************************************
سمك البورى المقلى
الطريقة / اى كمية من السمك -----متبل بالثوم والكمون والملح والفلفل والشطة -----يترك مدة 2 ساعة قبل القلى ---يقلى فى زيت غزير
بالهناء والشفاء
********************************************
ملحوظة //////// كل الأصناف التى ذكرتها من السمك مفتوحة البطن ومزالة الاحشاء مع ترك الرأس والأحتفاظ بالبطارخ
********************************************
البطارخ
لا تسلقى البطارخ اكثر من اللازم لكى لا يتجر ولكن اسلقيه فى ماء مخلوط بعصير ليمون وبسرعة انشليه على ورق نشاف
وصفة لسلق البطارخ
قدمى البطروخ المسلوق مع صلصة للغمس مكونة من //
2ملعقة طعام صلصة صويا
ملعقة طعام خل
3 نقط صلصة حارة
ملعقة سمسم محمر
انقعى البطارخ المسلوقة لعدة ساعات فى الصلصة وبرديه ثم ضعيه على فرشة من الخس والخيار او الملفوف ويقدم كنوع من المقبلات
بالهناء والشفاء
*******************************************
صلصة اخرى للبطارخ
المقادير / 2/1 كوب زيت سودانى
ملعقة طعام مستردة جافة
2 ملعقة طعام فجل احمر مبشور
ملعقة طعام صلصة طماطم مركزة
4/1 ملعقة شاى شطة
بيضة مسلوقة جامدا ومقطعة
4/1 كوب كرفس مقطع رفيعا
الطريقة / استعملى مضرب سلك ---- اضربى الزيت مع الفجل وصلصة الطماطم ثم ضيفى الفلفل والبيض واضربى الى ان ينعم
ضيفى البصل الاخضر وقلبيه مع الكرفس واتركى الصلصة فى درجة حرارة الغرفة حتى تكتسب النكهة
بالهناء والشفاء
*****************************************
البطروخ الابيض شاحب اللون
الطريقة / اغمسيه فى زبدة وليمون ويحمر تحميرا غزيرا ويقدم ساخنا مع قليل من الفلفل الاسود مرشوشا عليه
بالهناء والشفاء


*******

تونة بالطحينة ( سلطة )

*****

صورة

 

 

 



صورة

 

 




آللَّهُمَّ إِنِّى أَعُۆذُ بِڪَ مِنْ زَۆَآلِ نِعْمَٺِڪَ ۆَٺَحَۆُّلِ عَآفِيَٺِڪَ ۆَفُجَآءَـۃِ نِقْمَٺِڪَ ۆَجَمِيعِ سَخَطِڪ ،،.





 


#17
ام عمرو

ام عمرو

    مشرفة ربيع العمر

  • نخبة المشرفات
  • 18275 مشاركة
تكملة :

كفتة السمك
المقادير / كيلو سمك جزل
طحين
خبز افرنجى
بقدونس
بقسماط ناعم
بيض مخفوق
ملح +كمون + فلفل + ورق غار
بصل -كزبرة خضراء - فلفل اخضر
الطريقة // بقدونس + بصل + ثوم + كزبرة + فلفل اخضر + عيش فينو مبلول كله فى الخلاط + بهارات خليجية + ملح
2 - نهرس السمك بالشوكة + الخليط السابق ثم يشكل كفتة
3 - توضع القطع فى الطحين ثم البيض ثم البقسماط ثم تقلى فى الزيت الغزير الحامى
4 - تقدم مزينة بورق البقدونس والليمون الحلقات وبالهناء
سمك فى الفرن :
************
المقادير // سمكة 2 كيلو هامور او اى نوع فاخر مثل الدراج نشرحها ولا نقطعها
كوب طحينة
بصل - ثوم - فلفل اخضر - ليمون - زيت - ماء - بهارات حسب الرغبة
الطريقة // بصل مفروم + فلفل اخضر + بهارات + 2 كوب ماء + ليمون 2/1 كوب كله فى الخلاط ثم نضع الطحينة ويضرب
الخليط السابق يوضع فوق السمكة ثم يدخل ا لفرن 3/1 ساعة او يحتى يستوى
تقدم السمكة مزينة بالبصل المحمر والصنوبر المحمر على الوجه وبالهناء والشفاء
سمك التونة المشوى
*****************
االمقادير // سمك تونة حسب الرغبة
زيت زيتون
كركم
ملح - فلفل - ليمون - كركم
الطريقة // اولا يجب نقع التونة فى ماء + خل مدة ساعة لأزالة الدم منها ثم تغسل جيدا بالملح
تتبل بالمكونات السابق ذكرها ثم تشوى وتقدم
حقا رائعة
سمك القاروص الشرقى البارد :
***********************
المقادير // 4/1 1 سمك قاروص فيليه مخلى الجلد ومقطع شرائح كل منها 1 بوصة
ملعقة طعام زيت سودانى من السوبر ماركت
3 حصوص ثوم
بصلة متوسطة شرائح رفيعة
5 جذور زنجبيل مقطعة حلقات
كوب ماء
2/ 1 1 كوب خل
الطريقة // جففى السمك بورق نشاف
سخنى الزيت وشوحى الثوم والبصل والزنجبيل لمدة دقيقتين مع التقليب
زيلى الوعاء من على النار وضيفى الماء والخل ثم اعيديه الى النار واغلى ثم ضيفى السمك واخفضى الحرارة لتغلى ببطىء
غطى واسلقى مدة 6 الى 8 دقائق
بردى فى الثلاجة قبل التقديم مدة 24 ساعة
تقدم مع ارز ساخن وبازلاء مطهيى سريعا على البخار بالهناء والشفاء

*****
اصناف من السمك (جزء 2 )

اصناف من الاسماك
سمك البلطى مشوح مع فتات الخبز
المقادير / كوب فتات خبز
2/1 ملعقة شاى فلفل أسود
2/1 ملعقة طعام بقدونس طازج مقطع
2/1 ملعقة شاى شبت طازج مقطع
2/1 ملعقة شاى بردقوش جاف
6 قطع فيليه من السمك البلطى حوالى 2/1 1 كيلو
كوب حليب
2/1 كوب دقيق فاخر
6 ملاعق طعام زبدة
3 ملاعق طعام زيت ذرة
اوتاد ليمون للزينة
الطريقة / فتات خبز + جميع المتبلات واتركيه ليكتسب النكهة
اغمسى الفيليه فى اللبن ثم الدقيق ثم اللبن ثانية ثم نجففه فى فتات الخبز المتبال ( بقسماط ناعم مطحون )
سخنى الزبد مع الزيت فى وعاء سميك وحمرى الفيليه المتبل الى ان يصبح لونها بنى من كلتا الناحيتين
ضعيه فى وعاء التقديم وزينيه بأوتاد الليمون
سمك البلطى مع البرتقال والليمون
*************************
المقادير / 3 ملاعق طعام زيت
بصلة كبيرة مقطعة رفيعا
كيلو سمك بلطى فيليه مقطع بالعرض الى شرائح 4/3 بوصة
2 ورقة ريحان ( يعطى نكهة جميلة فى الاكل )
2/1 ملعقة شاى شطة حمراء
8/1 ملعقة شاى فلفل أسود
1 ملعقة شاى نعناع طازج مقطع او 4/1 ملعقة شاى جاف مجروش
فص ثوم مقطع رفيعا
ملعقة طعام خل ابيض
2/1 كوب عصير ليمون
2/1 كوب عصير برتقال( طعمه رائع مع السمك )
للزينة /1 برتقالة مقطعة حلقات رفيعة
4/1 كوب كرفس طازج مقطع بأوراقه
الطريقة / سخنى الزيت فى وعاء ستانلس استيل وضعى حلقات البصل فى القاع والسمك فوقها
ضيفى جميع المقادير المتبقية عدا البرتقال الحلقات والكرفس
غطى الوعاء واجعليه يصل الى الغليان ثم خفضى الحرارة واغلى الى ان يتفصص السمك بسهولة
انقلى الى طبق التقديم برديه 6 ساعات فى الثلاجة ثم زينى بحلقات البرتقال ورشيه بالكرفس
سمك الوقار مع الزبادى والتوابل
************************
المقادير / كيلو شرائح الوقار
2 كوب زبادى
ملعقة شاى شطة
1 ملعقة شاى كمون مطحون
4/1 ملعقة شاى فلفل اسود
ملعقة طعام نعناع طازج مقطع رفيعا
الطريقة / ضعى السمك فى وعاء غير معدنى مسطح
اخلطى كوب الزبادى ( اللبن ) + شطة + كمون + فلفل فى خلاط
صبى فوق السمك واتركيه منقوعا فى الثلاجة 3 الى 4 ساعات
اشوى السمك على النار يقدم ساخنا مع كوب الزبادى المتبقى
يكفى 6 افراد
تسوية سمك الوقار على البخار
************************
المقادير / 12 حبة بطاطس قشرى فقط خط المركز
6 بصلات متوسطة بيضاء
ماء
6 اوتاد كرنب اخضر
كيلو سمك وقار فيليه مقطع الى 6 اجزاء
بش ليمونة
الطريقة / بصل + بطاطس فوق وعاء التبخير - اغلى الماء - وغطى الوعاء وبخرى لمدة 15 دقيقة - فى آخر دقيقتين ضيفى الكرنب ثم انقليها الى كسرولة واسعة وصبى 2 بوصة من سائل التبخير- فوق الخضراوات ضعى السمك فوق الخضار ورشيه بقشر الليمون - غطى باحكام وبخرى لمدة 8 دقائق اخرى او الى ان يتفصص السمك بسهولة
( تكفى 6 اشخاص )
صلصة الفجل والزبادى
*****************

// المقادير / كوب زبادى
ملعقة شاى فجل مصفى
ملعقة طعام شبت الطريقة / اخلطى جميع المقادير معا - وتقدم فى طبق منفصل مع السمك

****

صورة

 

 

 



صورة

 

 




آللَّهُمَّ إِنِّى أَعُۆذُ بِڪَ مِنْ زَۆَآلِ نِعْمَٺِڪَ ۆَٺَحَۆُّلِ عَآفِيَٺِڪَ ۆَفُجَآءَـۃِ نِقْمَٺِڪَ ۆَجَمِيعِ سَخَطِڪ ،،.





 


#18
ام عمرو

ام عمرو

    مشرفة ربيع العمر

  • نخبة المشرفات
  • 18275 مشاركة
تكملة


الجنبرى
الجنبرى من الاكلات المحببة لنا ولكنه يزيد الكوليسترول غير باقى الاسماك وهو لذيذ ومنه الصغير جدا فى حج عقلة الاصبع يصلح فى عمل الكفتة ومنه الوسط ومنه الكبير وهو الوان متعددة منه الخضرومنه البنى - قرنفلى - رمادى ولكنه يتساوى بعد الطهى فيصبح لونه برتقالى
اختى العزيزة يجب الدقة والحذر عند شراء الجنبرى لذلك استخدمى حاسة الشم ولا تشترى الا الجنبرى الذى يمتاز برائحة منعشة وعند الضغط عيه لا يتهتك واهم شىء تكون ارجله ليست سوداء اللون ولكن بلون باقى الجسم وبالهناء والشفاء مقدما
قالب الجنبرى مع الشبت
------------------------
المقادير // 4/3 كوب عصير طماطم
ورقة جيلاتين
2 ملعقة شاى شبت طازج
نلعقة طعام عصير ليمون
2 ملعقة شاى بص اخضر مقطع صغيرا
8/1 ملعقة شاى شطة
كوب كريمة حمضية
2 الى 3 نقط ماء الدقة ( صلصة الشطة الحارة ) كاتشب حريف
2/1 كيلو جنبرى مطهى مقشر ومقطع قطع صغيرة (( الوزن بعد الطهى والتقشير ))
خيارة صغيرة مقطعة قطعا رفيعة و مقشرة
للزينة / خس
الطريقة // ضعى عصير الطماطم فى وعاء ورشيه بقطع الجيلاتين واتركيه 5 دقائق -----سخنيه على حرارة متوسطة ----قلبى حتى يذوب الجيلاتين ----ابعديه عن النار وبرديه خفيفا ثم ضيفى الشبت وعصير الليمون والبصل والفلفل والكريمة الحمضية والصلصة الحارة -قلبى الى ان تنعم وضعيه فى الثلاجة الى ان يجمد كالجيلى قليلا
بالهناء والشفاء
الكريمة الحمضية //// 2/11 كوب كريمة ثقيلة مركزة --------3 ملاعق زبد --------عصير ليمونة
ممكن تقليل الكمية او مضاعفتها حسب الرغبة
**************************************************
****************************
الجنبرى مع الباذنجان والارز البنى والثوم
-------------------------------------------
المقادير // 2/1 كوب زبد
2كوب بصل مقطع خشن
كوب كرفس مقطع خشن
2 فص ثوم
4 ثمرات طماطم كبيرة مقشرة ومقطعة
2/1 كوب صلصة طماطم
فلفل اسود
3 ملعقة شرائح من قشر الليمون مقطعة
ورقة ريحان
3 فصوص ثوم مقطعة تقطيعا رفيعا
3 عيدان زعتر طازج او 2/1 ملعقة شاى زعتر جاف
4/1 كوب زيت زيتون
2/1 ملعقة عسل نحل خفيف
باذنجانة صغيرة بقشرها حلقات رفيعة
36 واحدة جنبرى متوسطة الحجم حوالى كيلو مقشر ومنظف
3 ملاعق طعام بقدونس طازج مقطع رفيعا
اسفة على الاطالة ولكن الوصفة هى السبب
الطريقة // سيحى 3 ملاعق زبد فى وعاء فرن ---ضيفى البصل والفلفل الاخضر والكرفس واطهى وقلبى حتى يتلاشى وينعم ثم ضيفى الثوم والطماطم واجعليها تصل للغليان ثم خفضى الحرارة ثم ضيفى الصلصة والفلفل الاسود ----قشرى الليمون --الثوم --ورقة الريحان -- الزعتر - والعسل واغلى لمدة 20 دقيقة مع التقليب باستمرار ------ سخنى الزيت فى حلة اخرى وحمرى الباذنجان مكعبات الى اللون البنى الفاتح ثم ضيفيه للحلة السابقة واطهى 5 دقائق ثم ضيفى الجنبرى الى الصلصة السابقة واطهى 12 دقيقة او الى ان يتغير لون الجنبرى ----قلبى فيها الزبد المتبقى ورشيه بالبقدونس ويقدم مع الارز الساخن
بالهناء والشفاء
الارز المستخدم مع الوصفة
---------------------------
المقادير // 2 ملعقة طعام زبد
ملعقة طعام بصل مفرى ناعم
كوب ارز محمر بنى
فص ثوم كبير مفرى
شطة
4/1 2كوب حساء دجاج مغلى
الطريقة // سيحى الزبد فى حلة وشوحى البصل والثوم الى ان يختفيا لا تجعليه يحترق -----ضيفى الارز والفلفل وقلى ---ضيفى الشوربة وغطى الى ان يلين الارز ---صفى اى سائل زايد
بالهناء والشفاء
**************************************************
***************
كفتة الجنبرى بالارز المدقوق
------------------------------
المقادير // 2 كوب جنبرى مفرى
2 كوب ارز مدقوق ناعم
3 عيدان شبت
3 عيدان بقدونس مفرى
2فص ثوم مفرى
ملح فلفل شطة
المقادير // كله على بعضه يخلط جيدا ------يشكل كرات اودوائر ----اذا كان لينا نضع قليل من الدقيق ليتماسك -----يقلى فى زيت غزير قبل الاكل مباشرة
بالهناء والشفاء
**************************************************
*****************
جنبرى مقلى
-----------
المقادير // ملعقة كارى
ملعقة صغيرة كسبرة ناشفة
4/1 ملعقة كركم
عصير 2 ليمونة
شطة -ملح
2/1 كيلو جنبرى مقشر
2 بيضة مربوبة
3 ملاعق دقيق
ثوم مفروم ناعم
لبن يكفى للمزج
الطريقة // كل المقادير على بعض الا الجنبرى ليصبح قوام لزج -------نضع الجنبرى فى الخليط ثم يقلى فى الزيت الغزير
بالهناء والشفاء
**************************************************
*****************
جنبرى مقلى بالبقسماط الناعم
-------------------------
المقادير // اى كميه من الجنبرى
كمون ---ملح -------ثوم مفرى -------فلفل ------ليمون او خل
الطريقة // يتبل الجنبرى بالمواد السابقة ثم يعفر بالبقسماط الناعم ويقلى
بالهناء والشفاء
**************************************************
******************
حنبرى مسلوق
--------------
المادير // اى كمية جنبرى
بصلة لكل كيلو من الجنبرى
ثوم -----كمون -------ملح ---------ليمون
الطريقة // يسلق الجنبرى مع المواد كلها ----يقشر بعد السلق ---------يقدم مع ارز ابيض و مايونيز
بالهناء والشفاء **************************************************
******************
الجنبرى
الجنبرى من الاكلات المحببة لنا ولكنه يزيد الكوليسترول غير باقى الاسماك وهو لذيذ ومنه الصغير جدا فى حج عقلة الاصبع يصلح فى عمل الكفتة ومنه الوسط ومنه الكبير وهو الوان متعددة منه الخضرومنه البنى - قرنفلى - رمادى ولكنه يتساوى بعد الطهى فيصبح لونه برتقالى
اختى العزيزة يجب الدقة والحذر عند شراء الجنبرى لذلك استخدمى حاسة الشم ولا تشترى الا الجنبرى الذى يمتاز برائحة منعشة وعند الضغط عيه لا يتهتك واهم شىء تكون ارجله ليست سوداء اللون ولكن بلون باقى الجسم وبالهناء والشفاء مقدما
قالب الجنبرى مع الشبت
------------------------
المقادير // 4/3 كوب عصير طماطم
ورقة جيلاتين
2 ملعقة شاى شبت طازج
نلعقة طعام عصير ليمون
2 ملعقة شاى بص اخضر مقطع صغيرا
8/1 ملعقة شاى شطة
كوب كريمة حمضية
2 الى 3 نقط ماء الدقة ( صلصة الشطة الحارة ) كاتشب حريف
2/1 كيلو جنبرى مطهى مقشر ومقطع قطع صغيرة (( الوزن بعد الطهى والتقشير ))
خيارة صغيرة مقطعة قطعا رفيعة و مقشرة
للزينة / خس
الطريقة // ضعى عصير الطماطم فى وعاء ورشيه بقطع الجيلاتين واتركيه 5 دقائق -----سخنيه على حرارة متوسطة ----قلبى حتى يذوب الجيلاتين ----ابعديه عن النار وبرديه خفيفا ثم ضيفى الشبت وعصير الليمون والبصل والفلفل والكريمة الحمضية والصلصة الحارة -قلبى الى ان تنعم وضعيه فى الثلاجة الى ان يجمد كالجيلى قليلا
بالهناء والشفاء
الكريمة الحمضية //// 2/11 كوب كريمة ثقيلة مركزة --------3 ملاعق زبد --------عصير ليمونة
ممكن تقليل الكمية او مضاعفتها حسب الرغبة
**************************************************
****************************
الجنبرى مع الباذنجان والارز البنى والثوم
-------------------------------------------
المقادير // 2/1 كوب زبد
2كوب بصل مقطع خشن
كوب كرفس مقطع خشن
2 فص ثوم
4 ثمرات طماطم كبيرة مقشرة ومقطعة
2/1 كوب صلصة طماطم
فلفل اسود
3 ملعقة شرائح من قشر الليمون مقطعة
ورقة ريحان
3 فصوص ثوم مقطعة تقطيعا رفيعا
3 عيدان زعتر طازج او 2/1 ملعقة شاى زعتر جاف
4/1 كوب زيت زيتون
2/1 ملعقة عسل نحل خفيف
باذنجانة صغيرة بقشرها حلقات رفيعة
36 واحدة جنبرى متوسطة الحجم حوالى كيلو مقشر ومنظف
3 ملاعق طعام بقدونس طازج مقطع رفيعا
اسفة على الاطالة ولكن الوصفة هى السبب
الطريقة // سيحى 3 ملاعق زبد فى وعاء فرن ---ضيفى البصل والفلفل الاخضر والكرفس واطهى وقلبى حتى يتلاشى وينعم ثم ضيفى الثوم والطماطم واجعليها تصل للغليان ثم خفضى الحرارة ثم ضيفى الصلصة والفلفل الاسود ----قشرى الليمون --الثوم --ورقة الريحان -- الزعتر - والعسل واغلى لمدة 20 دقيقة مع التقليب باستمرار ------ سخنى الزيت فى حلة اخرى وحمرى الباذنجان مكعبات الى اللون البنى الفاتح ثم ضيفيه للحلة السابقة واطهى 5 دقائق ثم ضيفى الجنبرى الى الصلصة السابقة واطهى 12 دقيقة او الى ان يتغير لون الجنبرى ----قلبى فيها الزبد المتبقى ورشيه بالبقدونس ويقدم مع الارز الساخن

صورة

 

 

 



صورة

 

 




آللَّهُمَّ إِنِّى أَعُۆذُ بِڪَ مِنْ زَۆَآلِ نِعْمَٺِڪَ ۆَٺَحَۆُّلِ عَآفِيَٺِڪَ ۆَفُجَآءَـۃِ نِقْمَٺِڪَ ۆَجَمِيعِ سَخَطِڪ ،،.





 


#19
ام عمرو

ام عمرو

    مشرفة ربيع العمر

  • نخبة المشرفات
  • 18275 مشاركة
تكملة :

سمك السردين
السردين المملح ممكن تنفيذه بالمنزل
المقادير / كيلو سمك سردين طازج غير مجمد
كوب متوسط من الملح الخشن
ملعقة كبيرة شطة
كيس نايلون نظيف وجاف
علبة محكمة الاغلاق
الطريقة / يغسل السردين بالماء
يوضع فى مصفاة ويرش عليه كمية من الملح غير الذى ذكرته فى المقادير
يترك فى المصفاة مدة 6 ساعات للتخلص من الماء والدم ( يراعى الا يكون المكان حاراوالا يوضع فى الثلاجة ) او فى مكان مكيف
يرص فى الكيس النايلون طبقات بالتبادل مع الملح المخلوط بالشطة
يحكم اغلاق الكيس جيدا جدا حتى لا يدخله الهواء
يوضع الكيس داخل العلبة المحكمة ويترك للتمليح فى مكان متجدد الهواء
ملحوظة ///// اذاكان حجم السردين صغير بطول الاصبع فيترك ثلاثة ايام حتى يؤكل
اذا كان طويل فيترك اسبوعا حتى يتم تمليحه ويصبح جاهزا للأكل
بعد انتهاء المدة /////// يفتح عليه ويصفى من السوائل ثم يجهز للأكل او للتخزين لمدة طويلة وذلك بالطريقة التالية :*
تنزع الرأس ونسحبها مع الأحشاء ثم يرص فى برطمان ( اطرميز )
نغمر البرطمان بزيت نباتى و2 ملعقة خل ابيض و نحكم اغلاقه
يوضع فى البراد لحين استخدامه ويعيش مدة طويلة
هاااااام //////// يجب تغطيت السردين بالزيت كاملا والا يفسد سطحه
بالهناء والشفاء
********************************************
السردين المقلى مع الكمون والبرتقال والثوم
المقادير / كيلو سردين
4 ملاعق شاى كمون مطحون
2 فص ثوم مجروش
2/1 ملعقة شاى شطة
كوب فتات خبز مطحون ناعم ( بقسماط )
زيت ذرة للتحمير
اوتاد برتقال للزينة
الطريقة / افتحى السردين واغسليه مع محاولة ازالة السلسلة
ضعى بداخله خليط الكمون والشطة والثوم والملح
اقفلىيه بعيدان الخلة
اغمسيه فى البيض المضروب ثم البقسماط
اقليه فى زيت غزير
قدميه مزينا باوتاد البرتقال
بالهناء و الشفاء
********************************************
سردين معلب منزليا
المقادير /// اى كمية تحتاجينها
الطريقة /// يغسل السردين ويرص فى مصفاة
يوضع على حمام مائى ويسوى بالبخار
يبرد ثم يفصل عن السلسلة بدون شوك
يرص فى علبة
خليط من زيت نباتى + خل قليل + ملح + فلفل يغطى السردين
يحفظ فى البراد لحين الأستعمال
********************************************
السردين فى الفرن على الطريقة اليونانية مع الليمون والبردقوش ( روز مارى )
المقادير // كيلو سردين طازج منظف من الاحشاء مع ترك الرأس
عصير ليمونتين
كوب زيت زيتون
3 ملعقة شاى بردقوش
الطريقة // سخنى الفرن
رتبى السردين فى صاج واسع يمكن تقديمه على المائدة
اضربى الزيت مع عصير الليمون بمضرب سلك وضيفى البردقوش
صبى الخليط فوق السمك واطهى فى الفرن من 10 الى 15 دقيقة او الى ان يلين السردين
رطبى السردين من حين لآخر حتى يحتفظ بغضاضته
يقدم ساخنا
بالهناء والشفاء
*******************************************
السردين مع حلقات البطاطس والفلفل
المقادير // كيلو سردين
بطاطس حسب عدد افراد الاسرة ( واحدة للفرد )
قرون من الفلفل الاخضر ( حامى او بارد )
زيت زيتون
ملح - فلفل - شطة - كمون
بصلة حلقات رفيعة
فص ثوم
عصير ليمون
الطريقة // ينظف السردين
يرص البطاطس الحلقات الرفيعة بالتبادل مع البصل والثوم فى صينية
يوضع على الوجه السردين بنظام مرتب وبين كل اثنين نضع قرن الفلفل
يرش على الوجه الزيت والليمون
يخبز فى الفرن
بالهناء والشفاء
*****************************************
السردين فى التيفال :
الطريقة ///// اى كمية من السردين
توضع فى ورق مفضض ( الومنيوم )
يرص وعليه بقدونس وحلقات ليمون وملح وفلفل وشطة ويحكم اغلاقه
طاسة تيفال بها ماء وتوضع الألومنيوم عليها ويسوى بالبخار
المدة = 10 دقائق
بالهناء والشفاء
****************************************
سمك سردين محشى
المقادير // سمك اى كمية منظف ومفتوح ومزال السلسلة
نعناع - كمون - زنجبيل مفروم - فلفل احمر - شطة - فلفل اسود - ملح - بقدونس مفرى - بصل مبشور - ثوم - زيت زيتون
الطريقة // كل المكونات مع بعض عدا السردين
نضع السردينة مفتوحة غير منفصلة ومزالة السلسلة
نضع جزء من الحشوة
نضع سردينة اخرى على الحشوة ليصبح الشكل كانه سردينة مغلقة ولكن هى قطعتين على بعض
نضغط عليهم بخفة
تغمس فى الدقيق من كل جانب ( شكلها عريض )
تقلى فى الزيت مع الاحتراس من ان تفتح
ممكن تغمس فى البيض ثم الدقيق لتتماسك
تقدم وهى تمتاز بطعم رائع
بالهناء والشفاء
**************************************
سردين مقلى
الطريقة /// يتبل السردين بالكمون والثوم والليمون وملح وفلفل و يقى
بالهناء والشفاء
*************************************
سردين مشوى
الطريقة // نفس الطريقة السابقة ولكن يشوى على النار لمدة بسيطة
بالهناء والشفاء
***************************************

صورة

 

 

 



صورة

 

 




آللَّهُمَّ إِنِّى أَعُۆذُ بِڪَ مِنْ زَۆَآلِ نِعْمَٺِڪَ ۆَٺَحَۆُّلِ عَآفِيَٺِڪَ ۆَفُجَآءَـۃِ نِقْمَٺِڪَ ۆَجَمِيعِ سَخَطِڪ ،،.





 


#20
ام عمرو

ام عمرو

    مشرفة ربيع العمر

  • نخبة المشرفات
  • 18275 مشاركة
بسم الله الرحمن الرحيم

حبيباتى : كيف نتخير السمك الجيد من غيره من الأسماك

بالعين المجردة + الشم ولكن يجب الحذر من من وجود رائحة غير مألوفة للسمك وتكون إما رائحة نوشادر أو رائحة كريهة ثم ومن المهم النظر لعينيه فالسمك الطازج

تكون عيناه زجاجيتان مفتوحتان وكأنها تنظر لنا مع عدم وجود مادة هلامية على العين

ثانيا اللمس فيجب عند الضغط على السمكة تكون مثل المطاط فيعود اللحم لمكانه ويجب ألا يكون طريا

ثالثا بتحريك القشور لا تتساقط وإنما نجدها صلبة لا تخرج من مكانها وهناك من الأسماك لا يوجد لديه قشور ولكن ملمسه مطاطى

رابعا نفتح مكان الخياشيم فنجدها زاهية وردية وليست لزجة ورائحتها عادية وليس عفنا

يجب مراعاة شراء السمكة السليمة وليست المفتوح بطنها أو يخرج منها سائل برائحة كريهة

أهم شىء يجب أن يكون لحم السمك متماسك ولا يخرج الشوك منه وإنما ينزع بصعوبة

حبيباتى بالتجربة فسمك البلطى وهو يباع حيا فى كثير من الأحيان فنجده وهو يلعب ولكنه لديه لزوجة على جله فلا تقلقى طالما كان حيا عند الشراء ولكنه لو كان

صيد منذ فترة فتزول عنه هذه اللزوجة وإلا فلا تشتريه

أهم شىء عدم شراء الأسماك فى البلاد الحارة حتى يصبح الطقس معتدلا وإلا فهى غير مضمونة ولو كان ولا بد من شرائها فيجب مراعاة الشروط التى ذكرتها آنفا ..

هذا ما يحضرنى الآن غاليتى

صورة

 

 

 



صورة

 

 




آللَّهُمَّ إِنِّى أَعُۆذُ بِڪَ مِنْ زَۆَآلِ نِعْمَٺِڪَ ۆَٺَحَۆُّلِ عَآفِيَٺِڪَ ۆَفُجَآءَـۃِ نِقْمَٺِڪَ ۆَجَمِيعِ سَخَطِڪ ،،.





 


#21
om-ismail

om-ismail

    مساعدة المشرفة العامة لشئون الأقسام

  • الإشراف المساند
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 40303 مشاركة
فينك يا ام عمروو

والموضوع بيقولك وحشتينى و مفتقدك

smile.gif


صورة




يا ربـــــــــــــــــــــــــــــــــ

من أراد بهذه البلدة سوءاً


فافضحه ..

وشرده ..

واجعل كيده في نحره ..

ودمره..

................. ...... ...............


ومن أراد بها خيراً

فوفقه

وأعنه

واجمع القلوب له

يا أكرم الأكرمين

..............................................



إن أهل الجنة إذا دخلوا الجنة ، ولم يجدوا أصحابهم الذين كانوا معهم على خير في الدنيا ،

فإنهم يسألون عنهم رب العزة ويقولون :

" يارب لنا إخوان كانوا يصلون معنا و يصومون معنا لم نرهم" .

فيقول الله جل و علا : اذهبوا للنار وأخرجوا من كان في قلبه مثقال ذرة من إيمان .

وقال الحسن البصري - رحمه الله -: [استكثروا من الأصدقاء المؤمنين ، فإن لهم شفاعة يوم القيامة ] .

وأنا أسألكم إن لم تجدوني بينكم في الجنه، فاسألوا عني ،

لعلي ذكرتكم بالله ولو لمرة واحدة .-


اللهم نسألك رفقة خيرٍ تعيننا على طاعتك


#22
ام عمرو

ام عمرو

    مشرفة ربيع العمر

  • نخبة المشرفات
  • 18275 مشاركة
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــه ،،

حبيبتى أم سمعة واضح أننى أخطأت التصرف فبالفعل كل فترة أدخل وأضيف طريقة للسمك ولكن أقوم بعمل تعديل

للموضوع وأضع الإضافة مما يجعل المتصفح للملف لا يلحظ وجود إضافات ...

ماذا تنصحيننى .....

صورة

 

 

 



صورة

 

 




آللَّهُمَّ إِنِّى أَعُۆذُ بِڪَ مِنْ زَۆَآلِ نِعْمَٺِڪَ ۆَٺَحَۆُّلِ عَآفِيَٺِڪَ ۆَفُجَآءَـۃِ نِقْمَٺِڪَ ۆَجَمِيعِ سَخَطِڪ ،،.





 


#23
ام عمرو

ام عمرو

    مشرفة ربيع العمر

  • نخبة المشرفات
  • 18275 مشاركة
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــه ،،

تكملة لملف الأسماك ....

سمك محارب



كشك السمك
**********





صورة

 

 

 



صورة

 

 




آللَّهُمَّ إِنِّى أَعُۆذُ بِڪَ مِنْ زَۆَآلِ نِعْمَٺِڪَ ۆَٺَحَۆُّلِ عَآفِيَٺِڪَ ۆَفُجَآءَـۃِ نِقْمَٺِڪَ ۆَجَمِيعِ سَخَطِڪ ،،.





 


#24
فورته

فورته

    مشرفة في قسم ربيع العمر وواحة تربية الأطفال

  • نخبة المشرفات
  • 9847 مشاركة
تسلمى ام عمرو ..موسوعة سمكية ممتازة ..

كل سنة انت طيبة ..

صورة
صورة


**************
قال الشافعى
طلبنا ترك الذنوب فوجدناه فى صلاه الضحى
طلبنا ضياء القبور فوجدناه فى قراءه القران
وطلبنا عبور الصراط فوجدناه فى الصوم والصدقه
وطلبنا ظل الرحمن فوجدناه فى اخوة صالحين






صورة


(يامن حفظت موسى في اليم وهو رضيع.. احفظ أولادنا وبناتنا من الغرق في فتن الحياة وملذاتها .. وارزقنا يا الله أولادا صالحين بارين.. أمين..))











صورة





فضل الجهاد كلمة حق عند سلطان جائر